Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus
Innlandet
Vestfold

Tvang, demens og kommunehelse

Ukens gjest i podkasten «Helhjerta» er kommuneoverlege i Gran kommune, Are Løken og temaet er blant annet demens og bruk av tvang. 

Fotografi av Heidi Skutlaberg Wiig og Are Løken i podkast-studio.

Ukens gjest i podkasten «Helhjerta» er kommuneoverlege i Gran kommune, Are Løken og temaet er blant annet demens og bruk av tvang. 

«En kommuneoverlege gjør veldig mye rart,» sier kommuneoverlege Are Løken. Han skal for eksempel ta stilling til bruk av tvang for å sikre helsehjelp til personer som ikke kan dra omsorg for seg selv. Are har jobbet mye med demens, og han deler mange tips og erfaringer om demensomsorg og helsehjelp til demente. Og så diskuterer han om leger har mindre empati enn andre. Hør episoden her:

Hør også alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes, TuneIn eller Spotify).

I denne podkasten møter du mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 27 år, de siste 13 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun er sentral i prosjektet «Klinisk kommunikasjon» og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at alle lyttere klikker «abonner» i sin podkast-app og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Vi håper derfor du kan bruke et minutt på å svare på et par spørsmål knyttet til podkasten. Tusen takk!

Flere aktueltsaker