Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

Lær mer om hvordan jobbe med vold i nære relasjoner

Vold i nære relasjoner er et alvorlig og komplekst samfunnsproblem i utvikling.

Vold i nære relasjoner er et alvorlig og komplekst samfunnsproblem i utvikling. Det utvikles nye former for, og forståelser av vold, samt at vi ser et mer sammensatt bilde av ofre for vold og utøvere av vold. Med et tjenestefelt i slik endring, trenger fagpersoner hele tiden å styrke sin kompetanse.

Fylkesmannen i Innlandet og Sykehuset Innlandet v/DPS Gjøvik arrangerer den niende nasjonale krisekonferanse – Vold i nære relasjoner – denne høsten.

De inviterer bruker- og pårørendeorganisasjoner, alle ansatte i helse og omsorg i kommuner og sykehus, samt samarbeidsparter, til konferanse 10. november 2020. Konferansen arrangeres på Quality Hotel Strand Gjøvik, med antall deltagere i tråd med gjeldende smittervernregler. Det legges til rette for webinar, der mindre grupper kan samles lokalt, og følge med på forelesningene.

Tre av landets fremste foredragsholdere innen fagfeltet vil delta:

«Medfølelsens pris – hva gjør jobben med oss og hva gjør vi med det?”

ved Per Isdal, psykologspesialist

Per Isdal har i mer enn 30 år arbeidet som terapeut for mennesker som utøver vold i nære relasjoner. Han var en av de to pionerne bak organisasjonen «Alternativ til Vold» i 1987. Han har skrevet flere bøker, sist boken «Smittet av Vold». Dette er en bok om hvordan profesjonelle hjelpere kan bli preget og i verste fall syke av sitt arbeid.

«Å snakke med barn om vold»

ved Kjetil Ramborg og Ane Simonsen, psykologspesialister og spesialrådgivere RVTS Øst

Kjetil Ramborg har erfaring med arbeid som psykolog i kommuner, familievern og BUP, og har arbeidet mye med følelsesregulering/stress/traumer i samspill og er opptatt av hvordan vi klarer å omsette kunnskap og forståelse til konkrete endringer i hverdagen. I arbeidet med minoritetsgrupper kan dette være ekstra viktig og utfordrende, og han er opptatt av hvordan vi kan få det beste ut av oss selv, hverandre og omgivelsene på individ- og systemnivå.

Ane Simonsen har jobbet med barn og unge med psykiske vansker og deres familier både i barnevern, psykisk helsevern, barnehus og Alternativ til Vold. Hun har lang klinisk erfaring med barn som har levd med vold og som senere selv bruker vold eller møter vold igjen i sine liv. Ny forståelse av hvordan stress påvirker hjernen og hvordan vi kan hjelpe barn med reguleringsstøtte, gir nye muligheter i dette arbeidet, og denne kunnskapen er det viktig at mange får ta del i.

 

Bakgrunn for konferansen

Ideen om en konferanse kom fra DPS Gjøvik sitt ambulante akutt-team høsten 2010. Ønsket var en konferanse med fokus på ambulant akuttarbeid. Den gang var det et forholdsvis nytt fagområde innen psykisk helsevern, og de savnet en møteplass der ulike fagområder, samarbeidsparter, pasienter/brukere og pårørende kunne møtes for å dele erfaringer og få ny kunnskap.

Den første konferansen ble gjennomført i november 2012, med temaet ”Krise – når, hva, hvordan?”. Konferansen ble meget vellykket, og deltagere og arrangører uttrykte sterkt ønske om ny konferanse.

Konferansen er i dag et samarbeid mellom Fylkesmannen i Innlandet og Sykehuset Innlandet Divisjon Psykisk Helsevern v/DPS Gjøvik. De har knyttet til seg flere samarbeidsparter. Noen er med hvert år, og noen deltar spesielt knyttet til det aktuelle tema for året. Brukerorganisasjoner har vært faste samarbeidsparter. Ulike parter de samarbeider med er blant annet: RIO, Mental Helse, LPP, LEVE, RVTS Øst, NAPHA, NTNU Gjøvik og kommunene i Gjøvikregionen. Ulike kompetansesentre har bidratt i tråd med det som er tema.

Det søkes om godkjenninger i aktuelle forbund.

 

Kontaktpersoner

Har du spørsmål, kontakt disse:
Ingunn Thomassen Berg, tlf. 906 54 716, e-post: ingunn.thomassen.berg@sykehuset-innlandet.no

Mari Aasen, tlf. 951 67 377, e-post: mari.aasen@gjovik.kommune.no

 

Sett av dagen. Program og påmeldingslink kommer.

Flere aktueltsaker