Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

Bidra til at pasienten har egen medisinliste

Ved to av Sykehuset Innlandets akuttmottak (Elverum og Gjøvik) er det kartlagt om pasienter har med seg egen medisinliste ved innleggelse og eventuelt fra hvem.

Featured Video Play Icon

​Ved to av Sykehuset Innlandets akuttmottak (Elverum og Gjøvik) er det kartlagt om pasienter har med seg egen medisinliste ved innleggelse og eventuelt fra hvem. Kartleggingen viser at mange pasienter ikke har med seg egen, oppdatert liste over medisinene sine ved ankomst i akuttmottak.

275 pasienter er innlemmet i kartleggingen. 55 prosent av pasientene hadde ikke med seg medisinliste. 17 prosent hadde med seg liste fra fastlege og 28 prosent fra andre, for eksempel hjemmesykepleie og sykehjem.

Oppdatert informasjon om pasientens faste legemidler mangler ofte ved skifte av behandlingsnivå. Sykehuset Innlandet er opptatt av å øke andelen pasienter som kommer til sykehuset med oppdatert medisinliste. Dette er et satsingsområde for helseforetaket. I tillegg til å bevisstgjøre pasienter, er det viktig at helsepersonell både i kommune- og spesialisthelsetjenesten tar din del av ansvaret.

Sykehuset Innlandet har som mål at legemiddelsamstemming skal være gjennomført hos 95 prosent av alle pasienter innen 24 timer etter innleggelse, og at 95 prosent av alle utskrevne pasienter har en samstemt legemiddelliste i epikrisen. God legemiddelsamstemming gir et tryggere pasientforløp og sikrer gode overganger mellom sykehus og kommune.

Les mer i artikkel hos Sykehuset Innlandet


E-læringskurs om legemiddelsamstemming

Målgruppen for kurset er helsepersonell som håndterer legemidler og har pasientkontakt.Kurset er laget for spesialisthelsetjenesten, men er også viktig for kommunehelsetjenesten da legemiddelsamstemming også skal gjennomføres der.

E-læringskurset er utviklet i et samarbeid mellom Sykehusapotekene i Midt-Norge og Helse Møre og Romsdal.

Gå til e-læringskurset

Flere aktueltsaker