Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Helsefaglige deltidsstudier på Høgskolen i Østfold!

Jobber du i helsetjenesten og har lyst til å lære mer? Da kan dette være noe for deg! Høgskolen i Østfold tilbyr fire helsefaglige deltidsstudier høsten 2021. Les mer om de forskjellige studietilbudene her.

Bilde: Shutterstock

Jobber du i helsetjenesten og har lyst til å lære mer? Da kan dette være noe for deg! Høgskolen i Østfold tilbyr fire helsefaglige deltidsstudier høsten 2021. Les mer om de forskjellige studietilbudene her.

Søknadsperioden er mellom 15. april og 31. mai.

 

Har du behov av å styrke eller oppdatere grunnprinsippene for saksbehandling i helse- og sosialtjenesten?
Helserett og saksbehandling er et nettbasert, skreddersydd studium for deg som ønsker tverrfaglig og tverrsektoriell kompetanse og som arbeider innen helsesektoren eller i NAV. Gjennom dette studiet utvikler du kunnskaper og ferdigheter som er nødvendige for å treffe rettssikre vedtak i helse- og sosialsektoren. Du får solid faglig bakgrunn innen juridisk metode, forvaltningsrett og generell kunnskap om rettigheter.

Les mer og søk studiet: Helserett og saksbehandling, videreutdanning (30 studiepoeng)

 

Er du sykepleier eller vernepleier som møter et økende antall geriatriske brukere med komplekse og sammensatte tilstander?
Da trenger du kanskje mer kompetanse for å avdekke og følge opp brukere med en forverret somatisk helsetilstand, samt ferdigheter i anvendelse av ulike digitale verktøy og helseteknologi? Ved å studere klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse på deltid, kan du bidra med økt kunnskap på egen arbeidsplass – kunnskap som har blitt særlig aktuell under korona-pandemien.

Målgruppen for videreutdanningen er vernepleiere og sykepleiere som jobber i omsorgstjenester – i kommuner innen tidligere Østfold fylke eller i Vestby kommune.

Les mer og søk studiet: Klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse (15 studiepoeng)

 

Ønsker du å lære om metoden motiverende intervju?
Motiverende intervju (MI) er en klientsentrert, veilederstyrt samtalestil. MI har til hensikt å avdekke motivasjon for endring og påvirke atferdsendring gjennom en systematisk utforskning av grunner for endring, bearbeiding av ambivalens, stimulering av beslutningstaking og styrking av tiltro til egen mestringsevne. 
MI som samtaleteknikk er en samtaleteknikk som bygger motivasjon og kan øke sannsynligheten for forandring i atferd som er relevant for enkeltpersoners situasjon, livsstil og helse. MI kan tilpasses til personer med kognitiv funksjonsnedsettelse, og slike tilpasninger er en del av studiet

Les mer og søk studiet: Motiverende intervju (MI) (10 studiepoeng)

 

Har du et hjerte som banker for barn og unge som har det vanskelig?
Mange barn og unge blir utsatt for psykososiale belastninger i hjem, barnehage, skole og nærmiljø. Tverrfaglig psykososialt arbeid med barn og unge, gir inngående kunnskap om psykososiale vansker, psykiske problemer og lidelser hos barn, ungdom og unge voksne. Studiet øker din kompetanse slik at du bedre kan sette inn tiltak som fremmer barn og ungdoms evner til å mestre livskriser og psykososiale belastninger. Studiet er tverrfaglig og tverretatlig hvilket er med på å gi bred kompetanse og utvikle evne til kommunikasjon.
Målgruppe for studiet er personer som arbeider med barn og unge i skoler, barnehager, helse- og sosialtjenester, NAV, barnevernet, politietaten, kultur- og fritidstilbud eller lignende.

Les mer og søk studiet: Tverrfaglig psykososialt arbeid med barn og unge, videreutdanning (60 studiepoeng)

 

Flere aktueltsaker