Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Slik kommer dere i gang med legemiddelhåndteringskurset for helsefagarbeidere

Kommunene vil spare penger på å ta i bruk Kompetansebroens kurs i legemiddelhåndtering, og her lanseres en ny film som viser praktisk gjennomføring for kursdeltagere og ledere.

Featured Video Play Icon

Kommunene i Østfold har fri tilgang til et veldig godt kvalitetssikret legemiddelhåndteringskurs fra Kompetansebroen. Kurset inneholder flere ulike typer læring, både tekst, lyd og bilde, i tillegg til en oversikt for ledere. 

Kompetansebroen lanserte august 2020 et egenutviklet grunnkurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere, – en lenge etterspurt ressurs som dekker et felles behov for alle kommuner. Arbeidsgivere er pliktig til å sørge for at alle som deler ut medikamenter har gjennomført kurs og eksamen, samt at kunnskapen holdes oppdatert hos deres ansatte.

Lang erfaring

Sykehusapoteket Ahus er faglig ansvarlig for kurset og har lang erfaring med å undervise helsefagarbeidere. Sykehusapoteket var i en årrekke ansvarlig for opplæringen innen legemiddelhåndtering til kommunene i området.

«Den gang reiste vi ut og gav klasseromsundervisning og annen veiledning på stedet. Nå er vi glade for å ha bidratt til et digitalt undervisningsmateriale som kan få stor spredning, sier Katrine Bøvre, avdelingsleder Farmasøytiske Tjenester ved Sykehusapoteket Ahus.

Kurset består av digital eksamen, e-bok, lydbok, oppgaver og fasit, og er gratis for samarbeidspartnerne i Kompetansebroen. Du finner alle ressursene under tema Legemiddelhåndtering.

Kom i gang med kurset i egen kommune!

Den nye animasjonsfilmen viser praktisk gjennomføring av kurset for både kursdeltagere og ledere. Kompetansebroen i Østfold inviterer til å ta kontakt på epost kontakt@kompetansebroen.no  for å komme i gang med kurset i egen kommune.

Kurset er utviklet for helsefagarbeidere, men er et grunnkurs som også kan brukes i sykepleie- og vernepleierutdanninger.  Kompetansebroen, sykehusapoteket Ahus og OsloMet er i innspurten med utvikling av oppfriskningskurs for sykepleiere i legemiddelhåndtering. Kurset vil blant annet bestå av filmer utviklet av OsloMet, spørsmål og svar, og digital eksamen.  I tillegg jobber vi med en revidering og utvikling av kunnskapstest til Klinisk observasjonskompetanse i samarbeid med sentrale og lokale fagmiljø.

Erfaringer fra andre kommuner og områder

Det er en gavepakke!” – sier Gry Røste, kommunaldirektør helse, omsorg og mestring i Lørenskog kommune.

Gry Røste, foto: Sigbjørn Kristiansen

«Jeg tror kvaliteten på Kompetansebroens kurs er høyere enn andre lignende kurs og man slipper å holde oversikt med papir eller egne Excel-skjema over hvilke ansatte som har tatt kurs og når de må ta på nytt, sier Gry Røste. Ved å være tilknyttet Kompetansebroen kan vi spare de pengene i fremtiden som vi ville brukt på å kjøpe slike kurs hos andre aktører.»

Mange kommuner i Innlandet har i perioden etter publisering benyttet legemiddelkurset. Tilbakemeldingene beskriver at ansatte, etter endt opplæringstilbud, viser økt kunnskap og refleksjon rundt håndtering av  legemidler.

 

Flere aktueltsaker