Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

ParkinsonNet- Opplæring, nettverk og samhandling

Vil du og dine kollegaer lære mer om parkinson? Invitasjon og påmelding til nytt gratis grunnkurs 8.-10. november for sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og logopeder tilhørende Follo, Lørenskog og Romerike ligger nå på Kompetansebroen. Deltakere kan være ansatt kommunalt, i spesialisthelsetjenesten eller i privat sektor.

Vil du og dine kollegaer lære mer om parkinson? Invitasjon og påmelding til nytt gratis grunnkurs 8.-10. november for sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og logopeder tilhørende Follo, Lørenskog og Romerike ligger nå på Kompetansebroen. Deltakere kan være ansatt kommunalt, i spesialisthelsetjenesten eller i privat sektor.

Vil du og dine kollegaer lære mer om parkinson? Invitasjon og påmelding til nytt gratis grunnkurs 8.-10. november for sykepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og logopeder tilhørende Follo, Lørenskog og Romerike ligger nå på Kompetansebroen. Deltagere kan være ansatt kommunalt, i spesialisthelsetjenesten eller i privat sektor.

Hovedelementene i ParkinsonNet er opplæring, nettverk og samhandling. Fagnettverket består så langt av fysioterapeuter, ergoterapeuter, logopeder og sykepleiere. Etter et 2-årig pilotprosjekt i Oslo og Rogaland har Helse og-omsorgsdepartementet vedtatt nasjonal implementering av ParkinsonNet, en tverrfaglig modell for bedre behandling av personer med Parkinsons sykdom. Ansvaret for implementeringen ligger til de regionale helseforetakene.

Nå har Ahus sitt helseforetaksområde muligheten til å øke kompetansen innen Parkinsons sykdom, samt å være med i nettverket. ParkinsonNet har som overordnet mål å utvikle en helsetjeneste som skal bidra til at personer med Parkinsons sykdom og parkinsonisme får en optimal behandling der de bor. Bakgrunnen for nettverket kommer opprinnelig fra Nederland.

Nederland har laget en prisvinnende behandlingsmodell for Parkinson Sykdom. Det er bestemt av norske helsemyndigheter at modellen skal kopieres til Norge. Allikevel må vi gjøre flere tilpasninger for Norske forhold. Det Nederlandske helsesystemet stiller flere krav til deltakerne, som ikke er overførbart til det norske helsesystemet. Det vi har fått til i Norge etter Nederlandsk modell, er et kompetansehevende fagnettverk hvor deltakerne ønsker å være med, for å gi Parkinson pasienter bedre oppfølging.

Fysioterapeut Per Ola Wold- Olsen
Per Ola Wold- Olsen. Foto: Privat

Fagpersoner og kommuner som blir en del av ParkinsonNet får en unik mulighet til kompetanseheving på Parkinsons sykdom. De vil få anledning til å bruke en samarbeidsmodell som innebærer regelmessig, systematisk kunnskapsoppdatering og tverrfaglig samarbeid.

De som velger å delta bør være motivert for å jobbe med personer som har Parkinsons sykdom og parkinsonisme, over en tid. De bør ha lyst og muligheten til å delta på fagdagene. Den nærmeste leder må derfor godkjenne deltagelsen.

Heidi Fladeby Refsnes, koordinator ParkinsonNet Ahus

ParkinsonNet har som overordnet mål å utvikle en helsetjeneste som skal bidra til at personer med Parkinsons sykdom og parkinsonisme får en optimal behandling der de bor.

Du kan melde deg på via denne lenken: ParkinsonNet • Kompetansebroen Kompetansebroen

Tips til gode ressurser på Kompetansebroen om Parkinsons sykdom


Parkinson: Matvett på nett – et e-læringskurs på Kompetansebroen Kompetansebroen
Parkinsonmedisin – et e-læringskurs på Kompetansebroen Kompetansebroen

Flere aktueltsaker