Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Spennende webinarer om antibiotika fra FHI!

Den internasjonale antibiotika-uken gir oppmerksomhet om antibiotikaresistens (AMR) som en global trussel.

Foto: Shutterstock

Den internasjonale antibiotika-uken er et initiativ for å øke oppmerksomheten og kunnskapen om antibiotikaresistens (AMR) som en global trussel, og for å fokusere på at alle kan bidra til å begrense spredning av resistente bakterier.

Folkehelseinstituttet (FHI) markerer uken ved å arrangere tre webinarer som belyser ulike tema som har betydning i satsinger fremover:

Tirsdag 16. november kl 12.00 – 13.00: Penicillinallergi – praktisk håndtering

Trykk på programmet for å komme til webinaret

Onsdag 17. november kl 12.00 – 13.30: Blodbaneinfeksjoner – diagnostikk, overvåking og forebygging

Trykk på programmet for å komme til webinaret

Torsdag 18. november kl 11.30 – 12.30: Nytt og nyttig om antibiotika i primærhelsetjenesten

Trykk på programmet for å komme til webinaret

Mengden antibiotika vi bruker og spesielt bruken av bredspektrede antibiotika påvirker hvordan resistensutviklingen blir. NORM (Norsk overvåkningssystem for antibiotikaresistens) er overvåkingssystemet for antibiotikabruk og resistens i Norge, og den siste rapporten deres viser at det er grunn til optimisme.

Det er nå hele 32 prosent reduksjon i antibiotikabruk i perioden 2012-2021. Noe effekt i lavere antibiotikabruk det siste året kan forklares ut fra pandemisituasjonen. Økt bevissthet om generelle smitteverntiltak kan ha påvirket forekomsten av en del infeksjonssykdommer der antibiotika kan ha vært aktuelt som behandling. Ønsker du å lese mer om dette kan du klikke her.

Flere aktueltsaker