Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

God informasjonsflyt om pasienten er viktig!

Hva er det viktig å få med i informasjonsflyten mellom kommuner og sykehus, og hvordan kan vi gjøre dette på en best mulig måte?

Foto: Shutterstock

De fleste som jobber i helsetjenesten vet at det å sikre den nødvendige informasjonsflyten om pasienten mellom kommuner og sykehus er helt avgjørende for god pasientsikkerhet og trygge pasientforløp. Hva er det viktig å få med i informasjonsflyten mellom kommuner og sykehus, og hvordan kan vi gjøre dette på en best mulig måte? Kompetansebroen har nå laget en artikkel om dette som ligger på våre samhandlingssider!

Det er noen kjøreregler det er viktig å være klar over for å sørge for at det er den riktige og viktige informasjonen som sendes, og for å sikre at informasjonen som sendes kommer frem til riktig mottaker. Ulike kommuner og sykehus bruker ulike systemer for informasjonsflyten, og aktørene i helse- og omsorgssektoren må forholde seg til ulike meldingstyper ved elektronisk meldingsutveksling. Feil meldingstype kan føre til at mottaker ikke får den informasjonen de trenger, eller at budskapet blir misforstått. Trygg og sikker informasjonsutveksling krever at helsepersonell har et bevisst forhold til bruk av meldingene (Norsk helsenett).

I artikkelen finner du veilederen fra Norsk Helsenett  som gir et sett med felles nasjonale kjøreregler og en forståelse for hvordan dette skal gjøres i helsesektorens ulike tjenesteområder, og du finner informasjon om de ulike meldingstypene. Du får også tilgang til ressurser utviklet av ulike helseforetak som kan styrke kunnskapen om dette.

Du finner artikkelen i sin helhet her:


Flere aktueltsaker