Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Bruken av Kompetansebroen øker

Statistikken for Kompetansebroen viser at nettportalen er populær og at både antallet registrerte brukere og sidevisninger øker. 70% av trafikken kommer fra Akershus og Oslo.

Statistikken for Kompetansebroen viser at nettportalen er populær og at både antallet registrerte brukere og sidevisninger øker. Bildet over representerer øken i registrerte mottakere av nyhetsbrev det siste året.

På ett år, siden mars 2017 har antallet aktive brukere per måned på Kompetansebroen økt med over 230%. Dette er gode nyheter sier leder for Kompetansebroen, Kjersti Sirevåg.

Denne økningen bekrefter at Kompetansebroen er populært og at flere er interessert i å bruke portalen. Vi ser videre at de aller fleste brukere kommer fra kommunene Oslo, Lørenskog, Skedsmo, Ullensaker, Nittedal og ellers kommunene i Ahus sitt opptaksområde, men vi blir også besøkt fra kommuner over hele landet. Blant annet er det mange besøkende fra både Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger.  Vi tolker dette som at behovet for kompetansedeling mellom sykehus, kommuner og utdanningsinstitusjoner er det samme over hele landet og at dette konseptet har truffet noe.

Statistikk over aktive brukere

Som vi ser av den blå grafen over har Kompetansebroens aktive brukere økt betraktelig i siste halvdel av 2017 og første halvdel av 2018 frem til nå, med et toppunkt i slutten av januar med over 5000 unike brukere over en 30-dagers periode. Nedganger og dropp i grafen skyldes som oftest høytider og ferietider. Videre ser vi av den orange grafen at det også er økning i organiske brukere, noe som tyder på at veien til Kompetansebroen gjennom søkemoterer også er kort. Faktisk, så kommer over 30% av trafikken til Kompetansebroen gjennom søk i søkemoterer som f.eks Google og Bing.

Illustrasjon over hvordan brukere finner frem til Kompetansebroen. Illustrasjon: Google Analytics

 

Kurs og e-læringskurs

Med nesten 40 e-læringskurs og 150 publiserte arrangementer kan mye av trafikken på siden knyttes til arrangementer i kurskatalogen og e-læringskurs som er publisert. Av de arrangementene som har hatt mest trafikk finner vi blant andre Kunnskapsbasert praksis, Fagseminar om IMR, Å vokse som menneske: Muligheter til personlig utvikling og Den internasjonale sykepleierdagen.

På e-læringsfronten er disse kursene mest besøkt av Kompetansebroens brukere:

  1. Picc Line kateter – stell og håndtering (MTU)
  2. Akuttmedisin for legvaktpersonell
  3. Dysfagi spise- og svelgevansker
  4. ABCDE Systematisk pasientobservasjon
  5. HLR for helsepersonell
  6. Barn som pårørende
  7. Barn og unge i sorg
  8. Perifert venekateter (MTU)
  9. Pasient- og brukerrettet dokumentasjon
  10. Ernæringspumpe – FlowCare infinity (MTU)

Vi følger jevnlig med på Kompetansebroens vekst, og bruker Google Analytics til å få innsikt i hvilke ressurser som blir mest brukt.

Flere aktueltsaker