Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Nytt introduksjonskurs knyttet til barn som pårørende

BarnsBeste - Nasjonalt nettverk for barn som pårørende har utviklet et nytt introduksjonskurs knyttet til barn som pårørende.

BarnsBeste – Nasjonalt nettverk for barn som pårørende har utviklet et nytt introduksjonskurs knyttet til barn som pårørende.

På Kompetansebroen under «e-læring» finner du nå et nytt e-læringskurs om barn som pårørende. Det er et introduksjonskurs som kan passe de fleste, selv om det i utgangspunktet er laget for helsepersonell i sykehus.

Helsepersonell i sykehus eller i kommuner som; fastleger, helsesøstre, familieterapeuter, psykologer, hjemmesykepleie, psykisk helsearbeidere, ruskonsulenter, m.fl., arbeider alle under helsepersonell loven §10a og §10b, og det er vårt felles ansvar og plikt og ivareta barn som pårørende.

Derfor er det gledelig med et kort greit introduksjonskurs som passer oss  alle, og som alle kan ha tid til å gjennomføres. Det anbefales også til pedagoger, lærere, ansatte i sosialtjenester m.fl.

  • Kurset gir en grunnleggende forståelse av begrepet, barn som er pårørende.
  • Kurset gir tilstrekkelig kunnskap for å bidra i arbeidet når pasienter har mindreårige barn eller søsken.
  • Bygger på kunnskapsbaserte fagprosedyrer for barn som pårørende-arbeidet i spesialisthelsetjenesten, publisert hos Kunnskapssenteret for helsetjenesten.
  • Kurset ivaretar lovbestemmelser om barn som pårørende i Helsepersonell loven §§ 10 a og 25 tredje ledd, og Spesialisthelsetjenesteloven § 3-7 a.
  • Inneholder lokal informasjon fra de ulike helseforetakene i Norge om prosedyrer og retningslinjer for barn som pårørende-arbeidet

Kurset kan åpnes på pc, nettbrett og mobil og tar ca 10-15 minutter å gjennomføre. Lyd brukes gjennom hele kurset.

Klikk her for å komme rett til kurset:
https://www.kompetansebroen.no/e-kurs/barn-som-parorende/

Flere aktueltsaker