Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Hurdalsjøseminaret 2016

Den årlige samlingen for Helse- og omsorgsfaglig samarbeidsutvalg (SU), mellom kommunene på Romerike og Follo og Ahus fant sted 7.–8. desember.

Den årlige samlingen for Helse- og omsorgsfaglig samarbeidsutvalg (SU), mellom kommunene på Romerike og Follo og Ahus fant sted 7.–8. desember.

Dette var det tredje arrangementet i rekken på trivelige Hurdalsjøen Hotell. På programmet sto blant annet presentasjon av overordnet samhandlingsplan etterfulgt av arbeid med handlingsplanen. Det var Trine Christensen, leder av Administrativt samarbeidsutvalg (ASU) og rådmann i Ås, som presenterte planen. Etter gjennomgangen fikk alle deltakerne høytidelig overrakte hvert sitt innbundne eksemplar av planen.

Programmet onsdag inneholdt for øvrig presentasjon av selvbetjeningsløsning for samhandlingsstatistikk, første ordinære fremlegg av helhetlige data, jf. retningslinje for kvalitetssikring av pasientforløpsavtalen, samt en orientering om status fra arbeidsgruppene som jobber med å klarlegge hvordan kommunale akutte døgntilbud skal tilpasses pasienter med psykisk helse- og rusmiddelproblemer.

Programmet ble avrundet med samhandlingsquiz som avslørte at SU var representert på VM i turn i USA 1991, før festmiddag hvor det i tradisjonen tro ble holdt tale til sykehuset fra kommunene og omvendt.

Torsdagen var det ordinært SU-møte med blant annet godkjenning av reviderte delavtaler og vedtak om hvordan prosjektet Kompetansebroen skal finansieres neste år.

Seminaret ble avsluttet med et flott foredrag til inspirasjon og ettertanke av filosof og forfatter Einar Øverenget. Han snakket blant annet om noen av etikkens begreper og perspektiver som kan være klargjørende når en skal ta beslutninger og hvordan tillit også er avgjørende for god samhandling.

Flere aktueltsaker