Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

Velferdsteknologi i Innlandet – Hva skjer?

Frem til 2021 har fokus i velferdsteknologiarbeidet vært knyttet til trygghet og mestring. For perioden 2022-2024 vil innsatsen rettes mot pilotering og spredning av velferdsteknologi for barn og unge og digital hjemmeoppfølging Digitale løsninger for barn og ungeBarn og unge med medfødte eller tidlig ervervet funksjonsnedsettelse har behov for sammenhengende tjenester hele livet og på […]

Foto: Shutterstock

Frem til 2021 har fokus i velferdsteknologiarbeidet vært knyttet til trygghet og mestring. For perioden 2022-2024 vil innsatsen rettes mot pilotering og spredning av velferdsteknologi for barn og unge og digital hjemmeoppfølging

Digitale løsninger for barn og unge
Barn og unge med medfødte eller tidlig ervervet funksjonsnedsettelse har behov for sammenhengende tjenester hele livet og på ulike arenaer. Helhetlige digitale løsninger og velferdsteknologi er viktige verktøy for å styrke denne gruppens delaktighet i både skole og fritid. I tillegg vil det gi innsparing i tid og ressurser for tjenestene.

Kommunene i Innlandet arbeider nå med pilotering, spredning og implementering av velferdsteknologi for barn og unge med medfødt eller tidlig ervervet funksjonsnedsettelse. Hovedmålet er at barn og unge, pårørende og ansatte i kommunen skal oppleve en tryggere hverdag ved bruk av velferdsteknologiske løsninger.

Innenfor dette innsatsområdet jobbes det med gevinstrealisering, tverrfaglig tjenesteforløp og etablering av helhetlig tjenestemodell. Etter 2024 er det et mål at kommuner har en velfungerende helhetlig tjenestemodell for de som er i denne målgruppen.

Det pågår flere spennende prosjekter i Innlandet. Øyer kommune er i gang med et pilotprosjekt. Prosjektet har fokus på brukermedvirkning og én bruker er ansatt som prosjektmedarbeider.

I Gjøvikregionen utvikles en velferdsteknologisk verktøypakke for å gjøre barn og unge med funksjonsnedsettelse i stand til å oppleve høyere grad av mestring og livskvalitet. Her kan du lese mer om prosjekt KidZa.

Digital hjemmeoppfølging

Kommunene jobber i tillegg med implementering av teknologi for digital hjemmeoppfølging. Dette er et satsingsområde som skal bidra til at kommuner, i samarbeid med fastleger og helseforetak tar i bruk digitale verktøy for å sikre bedre oppfølging av brukere med kroniske lidelser.

Workshop for innføring av velferdsteknologi

USHT Innlandet (Oppland) og nettverket for velferdsteknologi arrangerer jevnlig workshops knyttet til innføring av velferdsteknologi og dialog med leverandører. Dette er tilbud som rettes mot de som jobber med velferdsteknologi og ledere i nettverkets kommuner.

Velferdsteknologiens ABC

Nylig ble Velferdsteknologiens ABC avsluttet med 87 deltakere fra sju kommuner. Deltakerne har blant annet fått kunnskap om lovverk og etikk, metoder for kartlegging av brukerbehov og fått innblikk i ulike teknologiske løsninger som er i bruk i kommuner. Velferdsteknologiens ABC har en varighet på ett år. I september starter en ny kursrunde. Du finner mer informasjon og lenke til påmelding her

Nytt nasjonalt fagnettverk for velferdsteknologi er etablert
Innlandet har flere nettverk for velferdsteknologi. De ulike nettverkene skal fremover inngå i et nasjonalt fagnettverk for velferdsteknologi. En nytilsatt fagnettverkskoordinator vil bli bindeleddet for alle kommunene og nettverkene for velferdsteknologi i fylket, opp mot det nasjonale fagnettverket for velferdsteknologi.

Her kan du lese om det nasjonale velferdsteknologiprogrammet

For mer informasjon om velferdsteknologi i Innlandet (Oppland) ta kontakt med Geir Olav Glomstad

Flere aktueltsaker