Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

“Rett tiltak til rett tid” – forløp demens

Prosjektet "Rett tiltak til rett tid" skal sørge for et kompetanseløft på fagområdet demens. USHT Innlandet organiserer arbeidet og starter opp forbedringsnettverk.

Prosjektet "Rett tiltak til rett tid" skal sørge for et kompetanseløft på fagområdet demens. USHT Innlandet organiserer arbeidet og starter opp forbedringsnettverk.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) Innlandet starter opp forbedringsnettverk og tilhørende prosessveiledning til ansatte i alle kommuner i Innlandet.

Mange lever lenge med demens før de får en diagnose. Demensplan 2025 har mål om at personer med demens og deres pårørende fanges opp til rett tid og sikres gode og tilpassede tjenester. “Rett tiltak til rett tid” har som mål å videreutvikle kompetansen til ansatte gjennom planmessig forbedringsarbeid for å sikre gode forløp og tidlig oppdagelse.

“Rett tiltak til rett tid” innebærer kompetanseheving på fagområdet demens, veiledet kartlegging i egen kommune, systematisk utviklingsarbeid og erfaringsutveksling med team fra andre kommuner.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester sitt overordnede samfunnsoppdrag er å bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene gjennom fag- og kompetanseutvikling, og spredning av ny kunnskap, nye løsninger og nasjonale føringer.

I Oppdraget for 2022 skal Utviklingssentrene bidra til at kommunene planlegger og gjennomfører sine tjenester i tråd med mål, hovedsatsingsområder og tiltak i Demensplan 2025.

Forbedringsnettverket starter 7. september 2022

Forbedringsarbeidet gjennomføres med en kombinasjon av fellessamlinger, digitale møter og webinarer i perioden september 2022 til juni 2023. Deltagelse gir en unik mulighet til oppdatert og nødvendig kunnskap, og USHT Innlandet sørger for effektiv og tidsriktig informasjon og tilrettelegging. I tillegg gis det prosessveiledning til ansatte i kommunene for støtte i endrings- og utviklingsarbeidet.

Påmelding til USHT Innlandet innen 26.august.

For mer informasjon ta kontakt med prosjektleder Brita Aaslie-Fjell

Flere aktueltsaker