Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

Akuttkjeden Vestfold

Helsefellesskapet i Vestfold inviterer til samhandlingskonferanse 10. november 2022. Målet for konferansen er videre utvikling av samarbeidet ved akutte hendelser. Pasienter som har behov for akutthjelp vil møte ulike fagpersoner i akuttkjeden. I denne sammenhengen er både kompetanse og et trygt samarbeid mellom aktørene en forutsetningen for kvalitet og riktig pasientbehandling. For informasjon og påmelding […]

Helsefellesskapet i Vestfold inviterer til samhandlingskonferanse 10. november 2022. Målet for konferansen er videre utvikling av samarbeidet ved akutte hendelser.

Pasienter som har behov for akutthjelp vil møte ulike fagpersoner i akuttkjeden. I denne sammenhengen er både kompetanse og et trygt samarbeid mellom aktørene en forutsetningen for kvalitet og riktig pasientbehandling. For informasjon og påmelding til Samhandlingskonferansen 2022, trykk her.

Videre utvikling i Vestfold

En sammenhengende akuttmedisinsk kjede er en av målsetningene i Nasjonal helse- og sykehusplan. Utvikling av gode og trygge akuttjenester i Vestfold omfatter samarbeid mellom aktører på flere tjenestenivåer, men må også ses i sammenheng med lokalt utviklingsarbeid i de kommunale helse- og omsorgstjenestene og pågående forbedringsarbeid i Akuttsenteret ved SiV. Det ble gjennomført et samarbeidsprosjekt om akuttkjeden i Vestfold mellom kommunene og sykehuset i 2018 , hvor det ble skrevet en prosjektrapport som ligger til grunn for videre arbeid.

Helsefellesskapet har besluttet at en videre utvikling av akuttkjeden i Vestfold skal ha prioritet. Det er etablert et fagutvalg, med deltakelse fra kommunene og sykehuset, som starter arbeidet høsten 2022.

Erfaringer fra akuttkjedeprosjektet i Telemark

Akuttkjedeprosjektet i Telemark ble etablert i 2016 mellom Sykehuset Telemark og kommunene. Målet var å styrke den akutte helsetjenesten, og ambisjonen var å skape Norges beste akuttkjede. I prosjektet
er akuttkjeden definert fra et akutt symptom oppstår til pasienten er inne på rett behandlingssted. Akuttkjeden i Telemark gjennomførte et større utviklingsarbeid og implementerte en rekke konstruktive tiltak. I prosjektet var det viktig å etablere et felles virkelighetsbilde og felles mål. Gjennom et omfattende kartleggingsarbeid, ble det trukket ut en rekke innsikter, og på bakgrunn av dette ble det gjennomført flere tiltak.

Det er utarbeidet flytskjema for 14 akutte pasientforløp, og det er laget et observasjonsskjema som følger pasienten gjennom hele forløpet. Prosjektet tok i bruk egne akuttsekker ,lagde ulike tiltakskort og utviklet en egen app, informasjonsfilmer og e-læringskurs for alle aktørene i akuttkjeden. Les hele sluttrapporten fra Telemark her.

Skjermdump av app: Google

Se filmene fra akuttkjeden Telemark under.

Flere aktueltsaker