Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Meld deg på fagdag om Ung livsmestring!

Hvordan kan vi møte unge med langvarige helseutfordringer slik at den enkelte unge selv styrkes til å kunne leve med sin situasjon? Ønsker du å lære mer om dette kan du melde deg på fagdagen 13. oktober.

Animasjon personer med helseutfordringerSunstone Film & Animasjon AS

Hvordan kan vi møte unge med langvarige helseutfordringer slik at den enkelte unge selv styrkes til å kunne leve med sin situasjon? Ønsker du å lære mer om dette kan du melde deg på fagdagen 13. oktober.

På fagdagen vil nettsiden «Ung livsmestring» bli presentert. Nettsiden er et mestringsprogram for unge fra 15-30 år med langvarige helseutfordringer. Innholdet (SAVE) er utviklet gjennom mange års forskning (PhD i 2012), og nettsiden er produsert og prøvd ut sammen med unge. Unge medarbeidere og deltakere vil dele hvilken verdi programmet og nettsiden «Ung livsmestring» har hatt for deres evne til å ta vare på seg selv og leve et aktivt liv. Det vil bli diskutert hvordan elementene kan være et nyttig verktøy for fagpersoner i ulike møter med unge.

Karen Therese Sulheim Haugstvedt og Ashley Ellen Lunde ved Avdeling samhandling og helsefremming på Akershus Universitetssykehus HF (Ahus) er arrangører av kurset og forteller at tematikken er relevant for ansatte både i spesialisthelsetjenesten, bydeler og kommuner. Fagdagen vil gi nyttige verktøy til bruk i møte med unge.

Karen Therese Sulheim Haugstvedt og Ashley Ellen Lunde, Avdeling samhandling og helsefremming, Ahus. Foto: Paal Lunde

De unge har mange ressurser som de kan bli mer klar over. Målet med «Ung livsmestring» er å gi hver enkelt mulighet til å stoppe opp og oppdage mer om disse ressursene.

Karen Therese Sulheim Haugstvedt

Du kan melde deg på kurset her.

Klikk på bildet under for å lese mer om “Ung livsmestring” på Kompetansebroen:

  • Ung livsmestring

    “Ung livsmestring” er et pedagogisk mestringsverktøy. Målet er å styrke unge mennesker gjennom å oppdage og erfare mer om sine ressurser og muligheter.

Flere aktueltsaker