Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Julehilsen fra Kompetansebroen

Julen nærmer seg med stormskritt, så her kommer en julehilsen fra oss i Kompetansebroen med noen smakebiter fra året som har gått.

Fotografi av juletre med dekorasjoner og lysFoto: Shutterstock

Julen nærmer seg med stormskritt, så her kommer en julehilsen fra oss i Kompetansebroen med noen smakebiter fra året som har gått.

Noen nyheter i ressursbanken fra 2022

Forkortet kunnskapstest i Legemiddelhåndtering

Kompetansebroen og Sykehusapoteket Ahus lanserte Forkortet kunnskapstest for helsefagarbeidere høsten 2022. Denne er basert på Grunnkurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere som mange kommuner nå har tatt i bruk.

Kompetansebroen anbefaler at den enkelte helsefagarbeider gjennomfører Grunnkurs i legemiddelhåndtering med tilhørende digitale eksamen først, og deretter tar Forkortet kunnskapstest som en oppfriskning i etterkant. Det er den enkelte virksomhetsleder som avgjør hvor ofte testen skal tas og hvilken basiskunnskap som skal ligge til grunn og dokumenteres i forkant.

Oppfriskningskurs for sykepleiere

Dette kurset ble laget etter oppdrag ifra styret, og ble lansert i April i år. Kurset er delt opp i to deler. Disse er videre bygget opp av ulike moduler basert på de ulike temaene som anses som sentrale områder som sykepleiere bør ha god oversikt over i sin praksis.

Målgruppen for kurset er ferdig utdannende sykepleiere med behov for oppfriskning av kunnskapen innen tema legemidler.
I Norge vil vernepleiere håndtere legemidler utenfor spesialisthelsetjenesten på samme måte som sykepleiere. Kurset vil derfor også være relevant for vernepleiere i kommunehelsetjenesten.

Opplæringsprogram om pårørende – Sett, hørt og forstått

Dette kurset ble laget etter oppdrag ifra styret, og ble lansert i April i år. Kurset er delt opp i to deler. Disse er videre bygget opp av ulike moduler basert på de ulike temaene som anses som sentrale områder som sykepleiere bør ha god oversikt over i sin praksis.

Målgruppen for opplæringsprogrammet er studenter i helsefaglige utdanninger og ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester. Etter gjennomført kurs og en avsluttende kunnskapstest har du som deltaker mulighet til å hente ut kursbevis.

Flere nye e-læringskurs

Kompetansebroen har publisert og delt flere nye e-læringskurs i løpet av 2022. Om du ønsker å ta en titt på e-læringsporteføljen kan du klikke her.

Her får du noen smakebiter på hva som er nytt innen e-læring:

  • Aldring, eldrehelse og utviklingshemning

    Helse- og omsorgspersonell som gir tjenester til eldre personer med utviklingshemning, og pårørende
    Ca. 2,5 timer
  • Behandling av sår etter TIMES-prinsippet

    Sykehusleger, allmennleger, og sykepleiere nasjonalt 
    Ca. 30 min
  • Bruker i sentrum

    Ansatte i TSB og i kommunale rus- og psykisk helsetjenester, brukerrepresentanter og studenter innen helse-, sosial- og velferdsstudier
    Ca. 45-60 min

Helhjerta inn i 2023

Kompetansebroens podkast Helhjerta er nå ferdig med sin åttende sesong og det er blitt en populær podkast med over 236 000 avspillinger. I sesong 8 får du høre om skytingen på London pub, om viktigheten av å ta vare på seg selv før man tar vare på andre, og at det faktisk finnes viktigere ting i livet enn å unngå døden.

Podkasten starter opp igjen med sesong 9 første uken i januar. Vi håper tidligere episoder kan være et fint og hyggelig innslag i juletiden. Under finner du alle tidligere publiserte episoder.


God jul og godt nytt år fra Kompetansebroen Østfold

I 2022 har lokal redaksjon jobbet videre med å forankre og utvikle Kompetansebroen Østfold. Vi har fokusert på vår egen lokale samhandlingsside. Her finnes ressurssider for ulike samhandlingstiltak, prosjekter og nettverk i Helsefellesskapet vårt. Dette arbeidet fortsetter neste år!

Vi har etablert Forum for sykehjemsmedisin som er et nettverk for erfaringsutveksling og undervisning i faglige tema mellom sykehusets leger, sykehjemsleger, KAD-leger og fastleger.

I tillegg til samhandlingssiden har vi tatt i bruk den lokale Legesiden på Kompetansebroen. Samnet.no (Fastlegeportalen) stengte 1. desember, og vi har på kort tid flyttet store deler av innholdet fra Samnet til Kompetansebroen, slik at innholdet ikke skulle gå tapt. Legesiden inneholder nå henvisningsmaler, fagbibliotek, nasjonale veiledere/retningslinjer og avviksmeldingsskjema, kurs og samlinger. Legesiden skal videreutvikles i 2023, og vil snart inneholde ulike tjenestetilbud i kommunene i vårt Helsefellesskap.

Vi ønsker at Kompetansebroen Østfold skal oppleves som en relevant, nyttig og praktisk nettside, så vi er takknemlige for tilbakemeldinger, forslag til forbedringer og forslag til innhold. Kontakt oss gjerne på kompetansebroen@so-hf.no

Vi i Kompetansebroen ønsker dere en fin juletid og et godt nyttår, og ser frem til å kunne dele nye prosjekter, nytt innhold og andre kunnskaps- og samhandlingsressurser med dere i 2022.

Flere aktueltsaker