Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Picc-line kateter-kurs topper listen på Kompetansebroen

Statistikk for første halvår i 2018 viser at "Picc-line kateter - stell og håndtering" er det desidert mest populære e-læringskurset på Kompetansebroen. Kompetansebroen følger med på hvilke trender som fremkommer i bruken av nettportalen og utvikler nytt innhold i tråd med hva brukerne etterspør. 

Statistikk for første halvår i 2018 viser at “Picc-line kateter – stell og håndtering” er det desidert mest populære e-læringskurset på Kompetansebroen. Kompetansebroen følger med på hvilke trender som fremkommer i bruken av nettportalen og utvikler nytt innhold i tråd med hva brukerne etterspør. 

I løpet av sommeren er det samlet inn statistikk over bruken av Kompetansebroen for å få et overblikk i hva som er populært, hva vi bør satse mer på og hvordan vi kan dekke brukernes behov på best mulig måte. Her er er noen topp 10-lister:

E-læringskurs Søkeord Kursarrangementer
1 Picc-line kateter – Stell og håndtering Ernæring 24-timers posisjonering
2 Barn som pårørende Barn som pårørende Viktige samtaler når livet går mot slutten
3 Ernæringspumpe Flocare Infinity Samhandlingsmidler Fagdag: barneansvarlige i sykehus og kommune
4 Familiefokusert praksis Hospitering Den viktige barselomsorgen
5 Akuttmedisin for legevaktpersonell Barsel Kompetanse i tjenesten til psykisk utviklingshemmede
6 Dysfagi spise svelgevansker IMR (illness management recovery) Fagseminar IMR (illness management recovery)
7 Smertepumpe Cadd Legacy PCA 6300 SAVE Slaget er ikke tapt
8 Behov på rehabilitering Migrasjon Internasjonalt kurs mr-abdomen-muskelskjelett
9 HLR for helsepersonell Smittevern Fagseminar: Leve hele livet
10 Rushåndtering for helsepersonell Helsepedagogikk Fagdag: Migrasjonshelse

 

Blant e-læringskursene vi deler på siden er håndtering av medisinsk og medisinsk-teknisk utstyr, sorgstøtte og akuttmedisin de mest populære. Totalt er det over syv tusen gjennomføringer av e-læringskurs første halvår 2018.

Filmsamarbeid med Ambulerende sykepleieteam

Med bakgrunn i interessen for opplæring i medisinsk teknisk utstyr samarbeider Kompetansebroen i høst med Ambulerende sykepleieteam på Ahus og sammen skal vi lage instruksjonsfilmer for blant annet PICC-line kateter, VAP og Gastrostomi (PEG, knapp, gastronomi-tube).

Ambulerende sykepleieteam (AST) gir opplæring på ulike medisinsk teknisk utstyr og prosedyrer/ fremgangsmåter til helsepersonell i kommunene og bydelene i opptaksområdet. Mye av opplæringen fordrer at teamet må reise ut fysisk og gi opplæring «bed side». Filmene skal bli et supplement til bed side opplæring, et visuelt hjelpemiddel som alltid vil være tilgjengelig og åpent for alle.

Trender på Kompetansebroen

Leder for Kompetansebroen, Kjersti Sirevåg, ser veldig positivt på utviklingen av Kompetansebroen og har satt konkrete mål for videreutvikling av tjenesten.

I tillegg til gjennomføringer av e-læringskurs viser statistikken at de mest populære søkeordene på siden er ernærning, barn som pårørende, samhandlingsmidler, hospitering, barsel og IMR (Illness Management Recovery). Det har vært nesten 14500 unike besøkende på siden det første halvåret av 2018 og selv om de aller fleste fortsatt besøker  siden fra PC ser vi 31% økning siden samme tid i fjor på besøk fra mobil.

Leder for Kompetansebroen Kjersti Sirevåg er veldig fornøyd med de økende tallene og påpeker at vi kommer til å fortsette arbeidet med å produsere og utvikle innhold i tråd med hva brukerne etterspør.

Vi ser for eksempel at e-læringskurs knyttet til bruk av avanserte prosedyrer og medisinsk teknisk utstyr i kommunene er veldig populært, derfor skal vi i høst lage informasjonsfilmer om bruken av slikt utstyr sammen med ambulerende sykepleieteam på Ahus. Videre lanserer vi i løpet av de neste ukene et helt nytt tema i temaseksjonen som handler om velferdsteknologi, som er et etterspurt tema fra kommunene.

Målene våre for 2018-2019 er å videreutvikle nettsiden med innhold, digitale læringsressurser og teknologi i tråd med de behov brukerne våre har. Det er videre å bygge nettverk og samarbeid med relevante partnere, og fortsette implementeringsarbeid og markedsføring av tjenesten mot målgruppen, som er alle helsefaglige ansatte og studenter i kommunene og på sykehus. Kontaktpersoner i alle kommunene, bydelene og institusjonene har en nøkkelrolle her, og vi ser frem til å samarbeide videre med disse, forteller Kjersti.

Nye kurs og funksjoner

I løpet av den siste tiden har Kompetansebroen publisert flere nye elemtenter i tjeneste i tillegg til nye e-læringskurs.

Blant annet har vi fått en FAQ (Ofte stilte spørsmål) der brukere kan klikke seg inn dersom de lurer på noe og undersøke om forespørselen allerede er besvart der. Har dere forslag til andre spørsmål vi kan putte på denne siden, ikke nøl med å sende oss en epost!

Vi har også laget en ny side for samhandling som finnes øverst på siden i den grå fanen. Samhandling inneholder blant annet informasjon om søkefrister og utdeling av samhandlingsmidler, retningslinjer for ledsager, samarbeidsavtaler i samhandlingsnettverket og informasjonskart om nettverket. Denne siden vil beholde de samme nyttige artiklene over tid og informasjonen vil bli kontinuerlig oppdatert i samarbeid med avdeling for samhandling helsefremmende på Ahus.

På e-læringsfronten har vi siden sist publisert kurs om Anfall og trygghet for personer og pårørende som er rammet av eplepsi og kurs om familiefokusert praksis. Det vil i løpet av høsten også publiseres nye e-læringskurs innen blant annet observasjonskompetanse. Ta en titt i kurskatalogen her.

Flere aktueltsaker