Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

Ung Arena+ – Nå ligger løsningsforslaget klart

De fleste ungdommer i Norge har det bra, men det er også mange som plages av ulike psykiske helseutfordringer. Slik er det også i Vestfold og for ett år siden startet arbeidet med å utvikle Ung Arena+. nå foreligger resultatet av arbeidet.

Logo: UngArena+Logo: UNG Arena+

De fleste ungdommer i Norge har det bra, men det er også mange som plages av ulike psykiske helseutfordringer. Slik er det også i Vestfold og for ett år siden startet arbeidet med å utvikle Ung Arena+. Ungdom, fagfolk fra mange sektorer og frivillige har jobbet sammen om å skape en ny tjeneste for unge som sliter psykisk eller som har problemer med rus, nå foreligger resultatet av arbeidet.

I februar behandlet Strategisk samarbeidsutvalg (SSU) på vegne av Helsefellesskapet i Vestfold løsningsrapporten. «Saksfremlegg og dokumentasjon legges til grunn for videre arbeid i prosjektet og kommende saksbehandling i virksomhetenes arbeid med plan og budsjett 2024.»

(Referat SSU 02.02.2023. Sak 2023-3)

Ung Arena+ – en ny type integrert helse- og sosialtjeneste for ungdom som sliter med psykososiale helseplager.

Kari Martinsen. Prosjektleder UngArena+

Løsningsforslag

Løsningsrapporten beskriver den nye tjenesten, målgruppe, hvilke verdier som ligger til grunn, hvilke aktører som skal jobbe sammen og forslag til organisering. Ung Arena+ vil være en helt ny type tjeneste, der kommune, fylkeskommune, sykehus og frivillige jobber på samme lag for å imøtekomme ungdommens behov.

«Vi som jobber i prosjektet er optimister. Vi har stor tro på konseptet og håper at ledelsen og politikerne ser potensialet som ligger i tjenesten. Dersom alt går etter planen, satser vi på å åpne dørene for Ung Arena+ i Tønsberg tidlig høst

Kari Martinsen

Konkret betyr det at Ung Arena+ i løpet av våren skal legges fram for administrativ og politisk behandling i Tønsberg- og Larvik kommune og Sykehuset i Vestfold.

Flere aktueltsaker