Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

Pasientforløp Intoks: Videre utrulling i Sykehuset Innlandet

Høsten 2022 ble pasientforløp intoks pilotert ved sykehuset i Lillehammer med tilhørende DPS , BUP og kommuner. Nå er dette arbeidet implementering i resten av Sykehuset Innlandet.

Visuell framstilling av pasientforløp intox. Tegning av forløpet til en person som kommer på sykehus etter et intox. Og veien gjennom forløpet fra hjemme til utskrivelse.Foto: Kristin Kolloen

Høsten 2022 ble pasientforløp intoks pilotert ved sykehuset i Lillehammer med tilhørende distriktspsykiatrisk senter (DPS), barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) og kommuner. Nå er dette arbeidet under implementering i resten av Sykehuset Innlandet. Arbeidet i pilotperioden har lagt et grunnlag for at de prioriterte tiltakene kan overføres til de øvrige sykehusene med tilhørende tjenester i spesialisthelsetjenesten.

Arbeidet i pilotperioden har lagt et grunnlag for at de prioriterte tiltakene kan overføres til de øvrige sykehusene med tilhørende tjenester i spesialisthelsetjenesten.

Koordineringsgruppen har nå gjennomført både oppstartsmøte og oppfølgingsmøter med alle divisjoner/sykehus med tilhørende tjenester. De planlegger og ha nytt oppfølgingsmøte til høsten for å høre status.

Seks prioriterte tiltak i spesialisthelsetjenesten

Intoksikasjon – Pasientforløpet intoksikasjon, kan leses i sin helhet her

De seks prioriterte tiltakene er:

Kartlegging av eksistensielle og psykososiale forhold

Tilsynsforespørsel til psykisk helsevern

Psykiatrisk tilsyn fra psykisk helsevern

Kriseplan

 «Time i hånda»

Ivaretagelse av «gjengangere»

De seks prioriterte tiltakene er i hovedsak rettet mot spesialisthelsetjenesten, men tiltakene som gjelder kartlegging, kriseplan og ivaretakelse av gjengangere vil også være relevante og nyttige i kommunehelsetjenesten.

Flere aktueltsaker