Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Sykepleiere fra sengepost: Hvorfor bli ved din lest! – Helhjerta

Vi hører mye om høy turnover på sengeposter og utfordringer med å beholde sykepleiere over tid. Men hvordan er det egentlig å være sykepleier på en sengepost og hva er det som gjør at sykepleiere velger å bli? I denne episoden av Helhjerta møter du tre sykepleiere som allerede har bikket gjennomsnittstiden på ca. tre år for å jobbe på sengepost, og de forteller gjerne om hvorfor de har valgt å bli. 

Som sykepleier får man brukt både hodet og kroppen. På sengepost kan man ofte følge pasienter over tid, og man blir godt kjent både med pasienten og pårørende. Man blir invitert inn i en annen persons liv, og får en mulighet til å komme andre mennesker veldig nær. Dette er et privilegium. Og kjedelig blir det ikke! Alle pasienter er ulike, og har ulike behov, selv om de i utgangspunktet kan ha samme diagnose. Ved å være på en sengepost over tid får man også muligheten til å bli “ekspert” på eget fagfelt, som gir en god mestringsfølelse. Og – noe av det viktigste på en sengepost er et godt arbeidsmiljø, noe alle de tre gjestene i Helhjerta er enige om at de har.

3 sykepleiere: Maria, Anne Heidi, og Linda fra sengepost på Ahus
Maria, Anne Heidi og Linda, Foto: Kompetansebroen

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

Flere aktueltsaker