Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Helsefellesskap Oslo

Helsefellesskap Oslo ble etablert og vedtatt som samhandlingsstruktur i juni 2021.

Bildet viser en organisasjonsstruktur for Helsefellesskap Oslo. På venstre side av bildet er det en grønn boks som heter “Møteplass Oslo” med punkter som nevner formålet som er; medisinsk samhandling og utvikling av prosedyrer og tjenestemodeller. Til høyre for dette er det en fremstilling av hvordan Helsefellesskap Oslo er bygget opp. Øverst er det en grønn boks som illustrerer “Partnerskapsmøtet.” Det er et årlig møte for å forankre retning i samhandlingen, avbildet med ikoner av mennesker som representerer kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Under er det en ny grønn boks som illustrerer “Strategisk samarbeidsutvalg (SSU)”. Hovedformålet er fokusert på å utvikle strategier og handlingsplaner og håndtere løpende beslutninger. Til høyre er det en ny grønn boks som illustrerer at Partnerskapsmøte og Strategisk samarbeidsutvalg har et felles sekretariat. Nederst på illustrasjonen er det fire grønne bokser som representerer lokale samarbeidsutvalg (LSU) for de fire ulike sykehussektorene i Oslo: Akerhus universitetssykehus, Lovisenberg Diakonale Sykehus, Oslo universitetssykehus og Diakonhjemmet Sykehus. Hvert sykehuslogo vises ved siden av sin respektive grønne boks. Bakgrunnen er hvit med elementer som er omrisset i grønne linjer eller fylt med grønn farge. Nederst på venstre side er oslo kommunelogoen avbildet. Foto: Oslo kommuneBildet viser en organisasjonsstruktur for Helsefellesskap Oslo. På venstre side av bildet er det en grønn boks som heter “Møteplass Oslo” med punkter som nevner formålet som er; medisinsk samhandling og utvikling av prosedyrer og tjenestemodeller. Til høyre for dette er det en fremstilling av hvordan Helsefellesskap Oslo er bygget opp. Øverst er det en grønn boks som illustrerer “Partnerskapsmøtet.” Det er et årlig møte for å forankre retning i samhandlingen, avbildet med ikoner av mennesker som representerer kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Under er det en ny grønn boks som illustrerer “Strategisk samarbeidsutvalg (SSU)”. Hovedformålet er fokusert på å utvikle strategier og handlingsplaner og håndtere løpende beslutninger. Til høyre er det en ny grønn boks som illustrerer at Partnerskapsmøte og Strategisk samarbeidsutvalg har et felles sekretariat. Nederst på illustrasjonen er det fire grønne bokser som representerer lokale samarbeidsutvalg (LSU) for de fire ulike sykehussektorene i Oslo: Akerhus universitetssykehus, Lovisenberg Diakonale Sykehus, Oslo universitetssykehus og Diakonhjemmet Sykehus. Hvert sykehuslogo vises ved siden av sin respektive grønne boks. Bakgrunnen er hvit med elementer som er omrisset i grønne linjer eller fylt med grønn farge. Nederst på venstre side er oslo kommunelogoen avbildet.

Helsefellesskap Oslo ble etablert og vedtatt som samhandlingsstruktur i juni 2021. Bakgrunn for etableringen er Nasjonal-helse og sykehusplan 2020-2023, hvor hovedgrepet var opprettelsen av 19 helsefellesskap i Norge. Målet er at pasienter som trenger tjenester fra både spesialisthelsetjenesten og den kommunale helse- og omsorgstjenesten, skal oppleve en helthetlig og sammenhengende helsetjeneste.   

I helsefellesskapet møtes representanter fra sykehusene, kommunen, fastleger og ansatt- og brukerrepresentanter for å samhandle, planlegge og utvikle tjenestene. Barn og unge, alvorlig psykisk syke, pasienter med flere kroniske lidelser og skrøpelige eldre skal prioriteres.

Etter 2 års drift, gjennomførte Helsefellesskap Oslo i november 2023, en evaluering med hensikt å identifisere eventuelle utfordringsområder og behov for justering eller forbedringspunkter.  Helsefellesskapet planlegger å gjennomføre evaluering hvert andre år, i sammenheng med bytte av leder for Strategisk samarbeidsutvalg.

Evaluering Helsefellesskap Oslo 2023

Evaluering Helsefellesskap Oslo 2023