Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Oslo

Utredning av mulige modeller for ambulerende palliativt team i Oslo kommune

Helseetaten i Oslo kommune har fått et viktig oppdrag fra Byrådsavdeling for helse (HLS): Å utrede hvordan et ambulerende palliativt team kan best innrettes for å sikre likeverdige palliative tjenester til Oslos innbyggere. Artikkelen gir informasjon om arbeidet og hvordan det jobbes for å styrke samarbeidet mellom palliative tjenester i spesialist- og kommunehelsetjenesten.

Skiløype i Ola Narr 2024 Foto: Martin Myklebust/ Oslo kommune.Skiløype i Ola Narr 2024 Foto: Martin Myklebust/ Oslo kommune.

Helseetaten i Oslo kommune, har fått i oppdrag fra Byrådsavdeling for helse (HLS) å utrede hvordan et ambulerende palliativt team best kan innrettes for å oppnå likeverdige palliative tjenester for innbyggerne i Oslo, og at flere som ønsker å dø hjemme kan få anledning til det. Prosjektleder for utredningsarbeidet er Tonje Hov Grønlie.

Innsiktsarbeid pågår nå, hvor både spesialisthelsetjenesten, bydelene, Sykehjemsetaten og andre relevante aktører, som for eksempel Fransiskushjelpen, er involvert. Det er også innhentet erfaringer fra andre kommuner som har etablert tilsvarende ambulante tjenester. Målet er å kunne skissere en modell (eller flere aktuelle modeller) for ambulerende palliativt team i løpet av forsommeren 2024.

I oppdraget ligger en forventning om at den modellen som skisseres skal bidra til å styrke samarbeidet mellom palliative tjenester i spesialist- og kommunehelsetjenesten. Modellen kan følgelig ha overføringsverdi til andre typer samarbeid mellom spesialist- og kommunehelsetjeneste og være av særlig interesse for Helsefellesskapet.

Har du tanker om dette som du ønsker å dele? Ta kontakt med tonjehov.gronlie@hel.oslo.kommune.no

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet