Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

USHT Innlandet

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) bidrar i å styrke kvalitet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Les om USHT og hvordan USHT Innlandet kan bistå som ressurs og samarbeidspart.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) bidrar i å styrke kvalitet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. Les om USHT og hvordan USHT Innlandet kan bistå som ressurs og samarbeidspart.

Utvikling gjennom kunnskap 
Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) er en nasjonal satsing og et tiltak i Kompetanseløft 2025. USHT sitt overordnede samfunnsoppdrag er å bidra til å styrke kvaliteten i helse- og omsorgstjenestene gjennom fag- og kompetanseutvikling og spredning av ny kunnskap, nye løsninger og nasjonale føringer. 

Bredt faglig perspektiv
Utviklingssentrene inkluderer i sitt arbeid tjenester til alle pasient- og brukergrupper i sykehjem og hjemmetjenester, personer med somatiske og psykiske sykdommer, rusavhengighet, utviklingshemming og omsorg ved livets slutt. 

En ressurs for kommunene
Målgruppe for USHT er ledere og andre ansatte i de kommunale helse- og omsorgstjenestene. USHT Innlandet består av USHT Innlandet (Hedmark) og USHT Innlandet (Oppland). Vi tilbyr deltakelse på aktiviteter tilknyttet våre satsingsområder. Vi har et bredt spekter i kunnskap og erfaring, og kan forespørres om råd, veiledning og samarbeid.

Satsningsområder for 2024:   

  • Bo trygt hjemme-reformen, herunder:
    • Lindrende behandling og omsorg 
    • Pårørendestrategien 
    • Ernæringsstrategien  
    • Trygghetsstandard 
  • Demensplan 2025 
  • Kvalitet i tjenester til personer med utviklingshemming 

I tillegg er pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring, og velferdsteknologi fokusområder som ses i sammenheng med disse satsingsområdene. Utviklingssentrene er også leverandør for den nasjonale ABC-opplæringen.

Mange samarbeidspartnere
I tillegg til kommunene, samarbeider USHT Innlandet med Statsforvalteren i Innlandet, KS og Senter for omsorgsforskning (øst). Vi samarbeider også med spesialisthelsetjenesten, ulike fag- og forskningsmiljøer, utdanningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner, brukerorganisasjoner og andre aktører. 

Mer informasjon
Du kan lese mer om USHT på den felles nasjonale siden utviklingssenter.no. Der finner du blant annet idebank og ressursbank til inspirasjon for kommunene. På den nasjonale siden kan du også lese mer om USHT Innlandet og finne kontaktinformasjon.

USHT Innlandet (Hedmark) og USHT Innlandet (Oppland)