Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Oslo

Almas Hus – visningssenter for velferdsteknologi og hjelpemidler

Almas hus er Oslo kommunes visnings- og demonstrasjonssenter for velferdsteknologi, hjelpemidler, fysisk utforming og tilrettelegging. Almas hus viser hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt, demens eller funksjonshemming, enten man bor i eget hjem eller på institusjon, om man er ung eller gammel.

For at flere skal kunne bo hjemme lengre benyttes gjerne teknologi og hjelpemidler for å gjøre hverdagen enklere og tryggere. Almas hus er Oslo kommunes visnings- og demonstrasjonssenter for velferdsteknologi, hjelpemidler, fysisk utforming og tilrettelegging. Almas hus på Aker helsearena har kontakt med pårørende og bistår ansatte i bydelene, ved sykehus, i boliger og ved sykehjem.

Almas hus viser hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt, demens eller funksjonshemming, enten man bor i eget hjem eller på institusjon, om man er ung eller gammel. Visningsstedet er utformet som en leilighet for å gi besøkende et inntrykk av hvordan et vanlig hjem skal møte behovene til personer med ulike helseutfordringer kan se ut. I leiligheten er det er det satt opp ulike produkter og hjelpemidler som finnes på markedet for å skape et trygt og tilrettelagt miljø for de som trenger det. Besøkende kan og få teste produktene og hjelpemidlene når de er på besøk for å finne ut hva som kan hjelpe de.

Stuen i Almas hus Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune
Almas hus er Oslo kommunes visnings- og demonstrasjonssenter for velferdsteknologi, hjelpemidler, fysisk utforming og tilrettelegging på Aker sykehus. Foto: Nikolai Kobets Freund / Oslo kommune

Nettsiden hvakanhjelpe.no

Trenger du råd, tips og forslag til å finne gode løsninger kan du sjekke ut nettsiden hvakanhjelpe.no. Her er eksempler på hjelpemidler, velferdsteknologi og fysiske tilrettelegging som kan kan gjøre det enklere å klare seg selv i hverdagen. Nettsiden vise flere hjelpemidler og velferdsteknologi som er tilgjengelig. Det er viktig å merke seg at det er brukerens behov som avgjør om et produkt er den rette løsningen eller ikke. Produktomtale på hvakanhjelpe.no må derfor ikke anses som en generell godkjenning av produktene, men kun som en presentasjon av mulige løsninger.

Besøk på Almas hus

Almas hus er åpent for alle, også for privatpersoner. Se mer informasjon om tidspunkter for visninger på Almashus.no.

På Almas hus kan du lære hvordan man bruker teknologien i hjemmet, institusjon og boliger. På visningen blir du tatt imot av fagpersoner som viser og demonstrerer hvordan omgivelser, hjelpemidler og velferdsteknologi kan gjøre hverdagen enklere og tryggere for personer med kognitiv svikt, demens eller funksjonshemming, enten man bor i eget hjem eller på institusjon. Visningsleiligheten viser også hvordan en leilighet bør innredes for eldre mennesker med demens/kognitiv svikt.

Ved spørsmål ta gjerne kontakt på e -post: almashus@hel.oslo.kommune.no

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet