Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Akutt psykisk helsehjelp hjemme hos de sykeste barna og ungdommene

Nic Waals Institutt(NWI) har tilbudet Akutt-ambulant hjemmesykehus(AAH). Dette tilbudet kan gis når det er akutt og ordinær poliklinisk oppfølging av ulike årsaker ikke går. AAH er et områdetilbud for Diakonhjemmet og Lovisenberg sektor.

Bilde av en ung jente som har krøllet seg sammen på sengen og ser ut til å ha det vanskelig. Foto: ShutterstockNoen ganger kan behovet for hjelp være akutt, men pasienten klarer ikke å møte hos BUP, da kan Akutt-ambulant hjemmesykehus være et alternativ. Foto: Shutterstock

Målgruppe

Målgruppen for AAH er familier der det både er et akutt og et ambulant behov, der det trengs at spesialisthelsetjenesten går raskt inn, og med høy intensitet.

En illustrasjon som skal vise når det er aktuelt med Akutt-ambulant hjemmesykehus(AAH) Et bilde av to sirkler som har en liten overlappende del. I den første sirkelen står overskriften Akutt så kommer fem punkter: Psykose, Selvmordrisiko, Selvskading, Spiseforstyrrelse, Utagering, Risiko 0-6 år. I sirkelen ved siden av står overskriften Ambulant. Videre er det to punkter: Nyttiggjør seg ikke poliklinisk oppfølging. Kommer ikke til poliklinisk oppfølging. I feltet mellom sirklene står det AAH.
Hvis situasjonen både er akutt og det er behov for en ambulant tjeneste kan Akutt-ambulant hjemmesykehus(AAH) være en mulighet. Bilde: LDS

Henvisning

Kommer vanligvis fra BUP. AAH tar også imot pasienter som skrives ut fra døgn, f.eks. i en overgangsfase fra innleggelse til livet hjemme. Pasienter som ikke er i kontakt med BUP fra tidligere kan henvises til BUP på vanlig måte.

Slik jobber teamet

Det er minst to medarbeidere vanligvis en ansvarlig behandler og en medarbeider som treffer familiene, og en spesialistkontakt som bidrar i drøfting og beslutninger. Teamet jobber med utgangspunkt med et tidsperspektiv på maksimalt 8 uker, og evaluerer fortløpende.

Teamet er tverrfaglig bestående av psykologspesialister, psykologer, spesialister i klinisk pedagogikk, psykiatrisk sykepleier, miljøterapeuter, barnevernspedagog og lege.  Alle behandlere har felles opplæring i felles metode, og har kjennskap til det viktigste i alle sakene.

Dette arbeidet er i tråd med innsatsområdene i porteføljeplanen til Helsefellesskap Oslo, i delportefølje psykisk helse i porteføljeplanen.