Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Oslo

Digital hjemmeoppfølging er nå tilgjengelig for pasienter i flere bydeler

I Oslo kommune er det flere bydeler som tilbyr digital hjemmeoppfølgingen. Artikkelen gir informasjon om hvilke bydeler som tilbyr dette og hva tilbudet er.

Digital Hjemmeoppfølging Illustrasjon: Oslo kommuneDigital Hjemmeoppfølging Illustrasjon: Oslo kommune

Siden 2013 har Oslo kommune tilbudt digital hjemmeoppfølging. Nå er tjenestetilbudet utvidet til flere bydeler og tjenesten er nå tilgjengelig for pasienter som bor i bydelene St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Frogner, Ullern og Vestre Aker.

Dette er digital hjemmeoppfølging

Digital hjemmeoppfølging i Oslo tilbys som en forebyggende tjeneste til hjemmeboende pasienter med kroniske sykdommer som diabetes, KOLS, kreft, hjerte-/karsykdommer, ernæringsutfordringer og psykiske lidelser. Tjenesten tilbyr langvarig oppfølging av pasienter, samt kortvarig oppfølging for eksempel ved rehabilitering eller palliativ behandling.

Erfarne sykepleiere på oppfølgingssentre i bydelene følger opp pasientene, og involverer tverrfaglige team i kommunen, spesialisthelsetjenesten og fastleger ved behov.

Har du en pasient som kan ha nytte av tjenesten?

Erfaringer fra tjenesten viser at flere pasienter har stor nytte av oppfølgingen, opplever økt trygghet, mestring og kunnskap om egen sykdom og helsetilstand. Pårørende opplever også ofte tjenesten som en god støtte.

Har du en pasient du tenker kan ha nytte av tjenesten, kan du sende henvisning via PLO-melding/E-link, eller via EPJ om du jobber i kommunen.

Du kan henvise pasienter som bor hjemme og tilhører én av de syv bydelene som tilbyr tjenesten.

Kontinuerlig utvikling av tjenesten

Selv om digital hjemmeoppfølging har vært et tjenestetilbud i flere bydeler i mange år, er det en tjeneste i kontinuerlig utvikling. Oslo kommune samarbeider tett med spesialisthelsetjenesten og fastleger, for å sikre et godt og bærekraftig tjenestetilbud. Ett eksempel er prosjektet HELT DHO i samarbeid mellom Helseetaten og Diakonhjemmet sektor.

Har du spørsmål om tjenesten

Har du spørsmål om tjenesten, ta kontakt med ett av oppfølgingssenterne i bydelene St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Frogner, Ullern og Vestre Aker.

Informasjon om digital hjemmeoppfølging finnes også på oslo.kommune.no.

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet