Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold

Sesong 12 - Episode 5

Legg til favoritt

Anette Nauf: Palliativ sykepleier på hjul

01:07:03

Sykepleie på hjul er et ambulerende helsetilbud for mennesker med tilknytning til rus- og prostitusjonsmiljøet.

De er en del av Fransiskushjelpen, og skal være et supplement til kommunale tjenester og samarbeider tett med både Oslo Kommune og andre ideelle organisasjoner. Sykepleierne på hjul reiser altså på fire hjul til alle bydeler i Oslo, og brukerne kan ta kontakt på gata, eller de kan få besøk hjemme.

Fokuset for arbeidet med Sykepleie på hjul, er å redusere skade og å fremme den enkeltes ressurser til å ivareta egen helse ( Sykepleie på hjul — Fransiskushjelpen).

Anette har jobbet med denne brukergruppen i mange år, og tar gjerne en sving innom Oslo sentrum og stedene hvor hun vet at de rusavhengige oppholder seg, bare for å kunne slå av en prat. Ingen velger å bli rusavhengig. Det er mange erfaringer og opplevelser som fører til at man havner i et rusmiljø. Vi må være ydmyke i møte med andre menneskers liv, sier Anette.

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell, pasienter og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 30 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun har nå ansvar for klinisk kommunikasjon i avdeling for kompetanse og utdanning og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

FacebookEmailPrint