Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Gode pasientforløp

På Gode pasientforløp sine nettsider finner du sjekklister, skjemaer og inspirerende eksempler som vil kunne bidra til å skape helhetlige, koordinerte og trygge pasientforløp.

Eldre dame med rullator som får besøk av helsepersonellSkjermdump fra film i kurset Gode pasientforløp

I perioden 2014-2023 har KS og Folkehelseinstituttet samarbeidet om Gode pasientforløp og gjennomført regionale læringsnettverk over hele landet. Kommuner og sykehus har samarbeidet om å forbedre overgangene i helse- og omsorgstjenestene.

Arbeidet er nå i en ny fase, og KS vil fortsette å støtte kommunene og sykehusenes arbeid med Gode pasientforløp. Dette vil skje gjennom veiledning i planlegging, implementering og gjennomføring av metodikken fra læringsnettverkene. Videreføringen av arbeidet er forankret i Nasjonal helse- og samhandlingsplan, samt samarbeidsavtalen om helsefellesskap mellom KS og regjeringen.

– I samarbeidsavtalen understrekes det at tidlig identifisering, forebygging, rehabilitering og tilrettelegging for mestring bør være gjennomgående i helsefellesskapenes arbeid for å skape sammenhengende og bærekraftige tjenester til de prioriterte pasientgruppene.

Mari Trommald, avdelingsdirektør i KS

På Gode pasientforløp sine sider finner du:

  • Verktøy for bruk av Helhetlig pasientforløp i hjemmet (HPH), en forskningsbasert metodikk for alle typer pasienter, uavhengig av diagnose.
  • Sjekklister og skjemaer som kan tilpasses lokalt for å sikre at pasientenes behov blir ivaretatt.
  • Eksempler på vellykkede pasientforløp fra hele landet.
  • Spørsmålet «hva er viktig for deg?» hjelper oss med å sikre at pasientens stemme blir hørt i hele pasientforløpet. På nettsiden finner du verktøy og gode eksempler.

Om gode pasientforløp på Kompetansebroen:

På Kompetansebroen har vi delt ressursene om gode pasientforløp. Du finner dem ved å klikke på bildet under:

  • Gode pasientforløp

    Her finner du gode eksempler, sjekklister og andre verktøy til bruk i arbeidet med å skape trygge overganger og helhetlige pasientforløp.

Flere aktueltsaker