Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Folkehelseundersøkelse ut til 160 000 innbyggere i Oslo
I november vil én fjerdedel av Oslos befolkning får SMS og e-post med invitasjon til å svare på Folkehelseundersøkelsen. Målet er å kartlegge helsetilstanden og livskvalitet i befolkningen og faktorer som påvirker helsa til Osloborgere.

Det er endelig Oslo sin tur til å gjennomføre folkehelseundersøklelsen som har vært gjennomført i mange andre fylker allerede. I disse dager arbeides det iherdig både i Helseetaten og rundt i alle bydeler i Oslo kommune med tiltak som skal bidra til å sikre så høy svarprosent som mulig. Svarene vil gi nyttig informasjon både til kommunal-, og spesialisthelsesektoren om innbyggerne i Oslo.
Helsepersonell er tillitspersoner
Innbyggerne har ofte en sunn skepsis til undersøkelser som sendes ut på e-post og SMS, det er derfor ekstra viktig med betryggende stemmer som formidler at undersøkelsen er trygg og at hvert svar er viktig for å sikre et helhetlig bilde av hva som skal til for å gjøre Oslo til en enda bedre by. Innbyggere generelt har høy tillit til helsepersonell, det er derfor viktig at flest mulig kjenner til undersøkelsen. I tillegg til ansatte i helsesektoren er Deichman, innbyggertorg i bydelene samt frivilligheten med på informasjonsdugnaden
Ekstra fokus på unge voksne og personer med innvandrerbakgrunn
Basert på tidligere erfaringer og liknende undersøkelser har personer med innvandrerbakgrunn og unge voksne lav svarprosent på slike undersøkelser. Dette er samtidig grupper det er behov for mer kunnskap om. Det er derfor valgt å arbeide ekstra med kommunikasjonstiltak for å nå disse menneskene.
I tillegg til Helseetatens kommunikasjonstiltak har alle bydelene egne tiltak i bydel for å nå ut til sine innbyggere. Undersøkelsen er tilgjengelig på flere språk bokmål, nynorsk, engelsk, polsk, ukrainsk, arabisk, urdu, somali og tigrinja.
Les mer om undersøkelsen på Oslo kommunes nettsider: Om Folkehelseundersøkelsen
Flere aktuelt fra helsefellesskapet