Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Oslo

Hvordan skal fremtidens psykiske helsetjenester til barn og unge se ut?

Den nye nasjonale veilederen "Psykisk helsearbeid barn og unge" fra helsedirektoratet, gir føringer for hvordan kommunene skal ivareta barn og unge mellom 0 - 25 år med psykiske plager.

Gjeng med ungdom sitter i solen. Foto: Maskot, Oslo kommuneGjeng med ungdom sitter i solen. Foto: Maskot, Oslo kommune

Den nye nasjonale veilederen «Psykisk helsearbeid barn og unge» fra Helsedirektoratet, gir føringer for hvordan kommunene skal ivareta barn og unge mellom 0-25 år med psykiske plager.

Veilederen har en helhetlig, familierettet tilnærming, og tydeliggjør kommunens ansvar for det forebyggende og behandlende tilbudet til barn, unge og deres familier. I veilederen presiseres det at kommunen skal sørge for:

“tilgjengelig og tverrfaglig psykisk helsetjeneste som gir hjelp og behandling til barn og unge med psykiske plager…”

Tjenestetilbudet skal være kommunens psykiske helsetjeneste til barn og unge, og komme i tillegg til andre helse- og omsorgstjenester, som fastlegeordningen, helsestasjons- og skolehelsetjenesten. Dette er et av innsatsområdene i porteføljeplanen til Helsefellesskap Oslo, i delportefølje Psykisk helse, barn og unge.

Veilederens første tre kapitler omhandler kommunens arbeidsoppgaver og ansvar. Siste kapittel omhandler samhandling mellom kommune og sykehus om barn og unge med psykiske helseutfordringer. Vil du se en presentasjon av veilederen, kan du se Helsedirektoratets webinar her

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet