Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Innlandet

Regionalt kompetansesamarbeid -ReKs

I Gjøvikregionen samarbeider kommunene om kompetansehevende tiltak for ledere og ansatte. Dette gir unike fordeler.

Illustrasjon av mennesker som setter sammen brikker og andre elementer i et samarbeid.Foto: Shutterstock

En felles investering

Kommunene som inngår i samarbeidet er Gjøvik, Vestre Toten, Østre Toten, Søndre Land og Nordre land. Samarbeidet koordineres med en 100 % stilling.

Koordinator for ReKs har hovedansvar for drift og for rapportering til regional ledergruppe. I tillegg har koordinator blant annet hovedansvar for organisering av kurs, drift av facebookside og hjemmeside med oversikt over kurs som ansatte og ledere kan delta på. Hver av de fem kommunene har en fag- og kvalitetsutvikler som deltar med hver sin 20% stilling inn i ReKs. De sørger for informasjonsflyt i egen kommune om alt som skjer.

Egen kurskatalog

ReKs arrangerer og tilrettelegger for opplæring gjennom kurs, fagdager, webinarer og læringsnettverk. I tillegg har ReKs hatt opplæring i bruk av VR – briller med simulering. ReKs planlegger og setter opp kursplan fortløpende. Denne er å finne i egen kurskatalog på hjemmesiden.

Det er primært ansatte, ledere og studenter i Gjøvikregionen som kan melde seg på, men noen av kursene er åpne for påmelding også for andre kommuner. På hjemmesiden er også digitale kurs som ansatte kan gjennomføre når det passer.

Kostnadsbesparende og effektivt

ReKs møtes jevnlig for å planlegge felles kompetanseheving i regionen. Ved å samarbeide om kompetanseheving, er dette en mer rasjonell og kostnadsbesparende løsning enn om hver av kommunene skulle utføre dette kun internt i egen kommune.

Eksempelvis kan en fagperson i en kommune eller en ekstern kursholder benyttes i felles kurs for ansatte i alle de fem kommunene. I tillegg er dette besparende med tanke på tidsbruk for organisering og utgifter til kurslokale.

Prosjektmidler søkes i fellesskap, og benyttes blant annet til arrangering av kurs, samt produksjon og drift av digitale opplæringspakker.

Større fagmiljø og mange samarbeidspartnere

ReKs knytter kontakter i ulike fagmiljøer både i kommunene og med andrelinjetjenesten, med felles gjennomføring av konferanser og andre aktiviteter.

ReKs har nært samarbeid med USHT Innlandet, som arrangerer flere kurs som legges inn i kurskatalogen. I tillegg samarbeides det med Kompetansebroen, der ReKs gir innspill til aktueltsaker og fagstoff.

ReKs samarbeider med videregående skoler i regionen, med Fagskolen Innlandet og med NTNU om praksis og veiledning. Med NTNU og Universitetet i Innlandet samarbeides om fagdager for studenter. ReKs inngår i ulike utdanningskomiteer på NTNU, og på Fagskolen Innlandet i prosjektgrupper om nye studieretninger. Dette for å gi innspill ut fra kommunenes behov.

Sikre kvalitet i tjenestene

Overordnet bidrar ReKs i å hjelpe kommunene med blant annet å ivareta nasjonale føringer, kompetansekrav og reformarbeid. Med et større fagmiljø og samarbeid er det inspirerende å arbeide med kompetanseheving.

ReKs sitt slagord: Sharing is caring.

Her finner du hjemmesiden til ReKs

Dersom du har spørsmål knyttet til regionalt kompetansesamarbeid, kan du kontakte koordinator i Reks, Mari Aasen.

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet