Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

TIPS-team opprettet ved DPS Groruddalen

Ved seksjon TIRe, ved DPS Groruddalen, er det nylig opprettet et TIPS team! Opprettelsen av TIPS teamet er en betydelig styrking av tilbudet for unge mennesker med alvorlige psykiske lidelser.

Fire gule brikker der det står TEAMBilde: Shutterstock

Teamet skal dekke bydelene Grorud, Stovner, Alna samt Nittedal. En arbeidsgruppe under ledelse av seksjonsleder Tom Molvig, har laget mandatet for teamets rolle.

En gruppe mennesker som poserer for et bilde

TIPS teamet på DPS Groruddalen: Fra venstre: Nishan Singh Dhami, Espen Strandskog, Lill Kristine Bamre, Maren Skråmestø, Lida Salehi, Tom Molvig, Lars Ryen, Berit Utsi, Waqas Aziz.  Ikke tilstede: Erik Henden, Camilla Unger. 

Målgruppe og inkludering

Teamets arbeid fokuserer på tidlig intervensjon for unge voksne i alderen 18–30 år med psykoselidelser eller høy risiko for å utvikle psykose. Pasienter vil bli inkludert ut ifra fastsatte kriterier. Ved mistanke om psykose, bipolar type 1, eller samtidig rus- og psykiske helseproblemer (ROP-lidelser), vil pasientene tilbys spesialisert behandling.

Behandlingen består av individuelle samtaler, medikamentell oppfølging, familiesamarbeid, psykososial og arbeidsrettet oppfølging. Behandlingstilbudet vil tilpasses individuelt og basert på hver enkeltes behov.  

Tverrfaglig team for omfattende utredning og behandling

Teamet er tverrfaglig sammensatt med overlege, psykologspesialist, psykologer, IPS jobbespesialist og psykiatrisk sykepleiere. Vi har et nært samarbeid med andre instanser i spesialisthelsetjenesten og førstelinjetjenesten (NAV, fastlege og kommunehelsetjenesten). Tolk tilbys ved behov.

Strukturerte verktøy og familieinvolvering

Teamets arbeid er i tråd med pakkeforløpet i henhold til de nasjonale retningslinjene. For å oppnå best mulig utredning og behandling anvendes en rekke standardiserte verktøy som SIPS, PANSS, SCID og EASE.

Alle pasienter vil få tilbud om en somatisk undersøkelse før eventuelle medisiner tilbys. Familie og pårørende sees på som viktige samarbeidspartnere og vil få tilbud om psykoedukative tiltak.

Muligheter og håp for fremtidens pasienter

TIPS-teamet vil kunne gi en mer spesialisert behandling for målgruppen. Et mål er også å øke samarbeidet mellom spesialist- og førstelinjetjenesten for pasientene. Med fokus på evidensbaserte metoder og tverrfaglig tilnærming, er målet å styrke oppfølgingen og sikre at unge voksne med tidlig psykoselidelse eller bipolar type 1 får den støtten de trenger for å håndtere og leve med sine diagnoser.

Med TIPS teamet gir DPS Groruddalen et viktig bidrag til tidlig intervensjon ved psykose, og vil være med å gi unge med alvorlige psykiske lidelser et håp om en bedre fremtid.

FacebookEmailPrint
Flere aktuelt fra helsefellesskapet