Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Mot til å spørre om død og sorg

Faridah S. Nabaggala og Anita Sjøstrøm gjester denne ukens live-podkastepisode av Helhjerta fra Abloom filmfestival. Filmfestivalen fokuserer på å gi et kulturtilbud til barn og unge med funksjonsnedsettelse og deres pårørende. Temaet for årets festival og denne episoden er død og sorg, et bortgjemt tema. -Kanskje vi i helsevesenet ikke spør nok, spør Heidi Skutlaberg Wiig.

Featured Video Play Icon

Faridah S. Nabaggala og Anita Sjøstrøm gjester denne ukens live-podkastepisode av Helhjerta fra Abloom filmfestival. Filmfestivalen fokuserer på å gi et kulturtilbud til barn og unge med funksjonsnedsettelse og deres pårørende. Temaet for årets festival og denne episoden er “død og sorg, et bortgjemt tema”. -Kanskje vi i helsevesenet ikke spør nok, spør Heidi Skutlaberg Wiig.

Alle barn og unge med nedsatt funksjonsevne skal bli verdsatt, sett og hørt! Det er det store målet i livet til Faridah S. Nabaggala, filmskaper, entreprenør og grunnlegger av organisasjonen Abloom. Sammen med rådgiver Anita Sjøstrøm på lærings- og mestringssenteret ved Oslo universitetssykehus gjester hun livepodkasten fra Abloom filmfestival.

Et av spørsmålene programleder Heidi Skutlaberg Wiig tar opp i episoden handler om hvorvidt helsepersonell tørr å spørre nok?

Kanskje vi som jobber i helsevesenet ikke spør nok? Kanskje er vi så redde for å tråkke over den andres grenser, at vi faktisk trekker oss litt tilbake, spør Skutlaberg Wiig.

Her kan du høre episoden i lydformat. Dette er det samme opptaket som videoen i toppen av saken. Du kan også finne denne espisoden på Apple Podcasts, Spotify eller der du hører podkast.

Vil bidra til bedre levekår, økt livskvalitet og sosial inkludering

Abloom er en ideell og frivillig organisasjon i Oslo, som hjelper barn og unge med funksjonsnedsettelse. Organisasjonen har et spesielt fokus på minoritetsspråklige. Hovedarrangementet er den årlige filmfestivalen i november, men de har også pop-up festivalen Mini Abloom på Tøyen og Stovner, en rådgivningstjeneste og andre aktiviteter.

Ideen om Abloom filmfestival ble til i 2012, da Faridah Nabaggala ville blande to av hennes største lidenskaper: Filmkunsten og kjærligheten til sin sønn, som ble født med nedsatt funksjonsevne.

Målet var for å bidra til bedre levekår, økt livskvalitet og sosial inkludering, med et særskilt fokus på minoritetsspråklige barn, unge og voksne – og deres pårørende, forteller Nabaggala.

Les hele historien til Abloom og Faridahs her (pdf)

Abloom Filmfestival

Gjennom film, debatt, seminarer og andre arrangementer setter Abloom Filmfestival funksjonshemmedes liv og rettigheter på dagsorden – uansett bakgrunn.

Vi ønsker at gode dokumentarer, samt opplysnings- og spillefilmer om det å leve med nedsatt funksjonsevne, skal bidra til et mer positivt og rettferdig samfunn for alle, forteller Nabaggala.

Hør flere episoder fra Helhjerta

Hør alle episodene her eller i din podkast-app (f.eks Itunes, TuneIn eller Spotify).

Helhjerta har etablert seg som en populær podkast hvor du møter mennesker i helsetjenesten som forteller om jobben og historien sin, i en varm og helhjerta samtale med Heidi Skutlaberg Wiig.

Du får høre sterke og engasjerende historier fra både helsepersonell og pårørende med ulik bakgrunn og erfaring.

Heidi har jobbet på Akershus universitetssykehus i 29 år, de siste 15 årene som kreftsykepleier og veileder i Palliativt team. Hun er sentral i prosjektet «Klinisk kommunikasjon» og er mye brukt som foredragsholder.

Vi ønsker gjerne at lyttere klikker “abonner” i sin podkast-app, og vi setter pris på alle tilbakemeldinger. Send dem til e-postadressen kontakt@kompetansebroen.no.

Flere aktueltsaker