Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Julehilsen fra Kompetansebroen

Julen er her, og Kompetansebroen ønsker å takke alle våre brukere for inspirasjon og engasjement i året som har gått. Her kommer noen smakebiter fra 2024.

Snødekt landskap med stenbro som går over til en husklyngeIllustrasjon: Shutterstock

Kompetansebroen har også i år publisert mye nytt faginnhold, og mye nyttig informasjon som er viktig for samarbeidet mellom sykehus og kommuner. Vi har også blitt større, med utvidelse til fem lokale redaksjoner etter påkobling av lokal redaksjon Oslo.

Kompetansebroen ble utvidet i 2024!

De fire sykehusene Oslo Universitetssykehus, Lovisenberg Diakonale sykehus, Diakonhjemmet sykehus, Akershus Universitetssykehus med sine tre bydeler og Oslo kommune gikk sammen og koblet seg på Kompetansebroen 31. januar. Unikt for Oslo-området er at brukere av nettsiden kan velge lokalt tilpasset innhold knyttet til sin sektor i helsefellesskap Oslo. Sektorene er inndelt i sykehusene nevnt ovenfor og Oslo kommune. Brukere av Kompetansebroen for Oslo-området vil dermed få tilpasset innhold og informasjon for sitt helsefellesskap knyttet til egen bydel og eget sektorsykehus.

Flere nye fagressurser

Kompetansebroen har publisert og delt flere nye fagressurser i løpet av 2024.

Vi har fått flere henvendelser om behov for mer kompetanseressurser innen sår- og sårbehandling. Forbedringsprisen 2024 gikk til forbedringsprosjektet “Felles tjenestemodell for digitale sårtjenester”. Dette har vært har vært et samarbeid mellom Sykehuset Innlandet, Vestre Viken, Sørlandet sykehus, Sunnaas sykehus og 13 kommuner. Totalt har 56 kommuner innført digitale sårtjenester i sitt behandlingstilbud, og etter forespørsel fra prosjektet, ligger nå alle fagressursene dette prosjektet har utviklet, på Kompetansebroen. Disse har vi samlet i to ulike kategorier: Sår og sårbehandling som omhandler kunnskap om sårkategorier, sårbehandling og anbefalt sårbehandlingsmateriell, og Digital sårbehandling som omhandler hvordan du som helsepersonell kan bruke digitale verktøy i samarbeidet om sårbehandling hos pasienter som bor hjemme eller på institusjon.

Kompetansebroen har også fått mange henvendelser fra helsepersonell som ønsker mer kompetanse innen bruk av tvang mot personer med nedsatt funksjonsevne. I august i år kunne vi endelig tilby et nytt kurs hvor dette er tema.

Vi publiserte også et nytt kurs om hvordan man som helsepersonell kan kommunisere med pasienter med kognitiv svikt,. Kurset lærer deg å observere og tolke adferd ved demens og delirium, slik at du kan tilpasse egen adferd og kommunikasjon.

Klikk på de gule boksene under om du ønsker å se alle e-læringskurs eller alle filmer som ligger på Kompetansebroen:

Helhjerta inn i 2025

Kompetansebroens podkast Helhjerta er nå ferdig med sin tolvte sesong og det er blitt en populær podkast med over 350 000 avspillinger. I denne sesongen får du høre Lars Berrum fortelle om livet som sykepleier og komiker, du får høre om hvordan man leder et av Norges største sykehus, og du får lære litt om hvordan traumer kan føre til vekst i eget liv.

Podkasten starter opp igjen med sesong 13 i januar. Vi håper tidligere episoder kan være et fint og hyggelig innslag i juletiden. Under finner du alle tidligere publiserte episoder.

Gode ønsker fra Kompetansebroen

Vi i Kompetansebroen ønsker dere en fin julehøytid og et fredelig og godt nytt år! Vi ser frem til å kunne dele nytt faginnhold, nye prosjekter, og andre kompetanse- og samhandlingsressurser med dere i 2025.

Flere aktueltsaker