Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus
Innlandet
Vestfold

Julehilsen fra Kompetansebroen

Julen nærmer seg med stormskritt, så her kommer en julehilsen fra oss i Kompetansebroen med noen smakebiter fra året som har gått.

Fotografi av juletre med dekorasjoner og lysFoto: Shutterstock

Julen nærmer seg med stormskritt, så her kommer en julehilsen fra oss i Kompetansebroen med noen smakebiter fra året som har gått.

Noen nyheter i ressursbanken fra 2022

Forkortet kunnskapstest i Legemiddelhåndtering

Kompetansebroen og Sykehusapoteket Ahus lanserte Forkortet kunnskapstest for helsefagarbeidere høsten 2022. Denne er basert på Grunnkurs i legemiddelhåndtering for helsefagarbeidere som mange kommuner nå har tatt i bruk.

Kompetansebroen anbefaler at den enkelte helsefagarbeider gjennomfører Grunnkurs i legemiddelhåndtering med tilhørende digitale eksamen først, og deretter tar Forkortet kunnskapstest som en oppfriskning i etterkant. Det er den enkelte virksomhetsleder som avgjør hvor ofte testen skal tas og hvilken basiskunnskap som skal ligge til grunn og dokumenteres i forkant.

Oppfriskningskurs for sykepleiere

Dette kurset ble laget etter oppdrag ifra styret, og ble lansert i April i år. Kurset er delt opp i to deler. Disse er videre bygget opp av ulike moduler basert på de ulike temaene som anses som sentrale områder som sykepleiere bør ha god oversikt over i sin praksis.

Målgruppen for kurset er ferdig utdannende sykepleiere med behov for oppfriskning av kunnskapen innen tema legemidler.
I Norge vil vernepleiere håndtere legemidler utenfor spesialisthelsetjenesten på samme måte som sykepleiere. Kurset vil derfor også være relevant for vernepleiere i kommunehelsetjenesten.

Opplæringsprogram om pårørende – Sett, hørt og forstått

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester, USHT Innlandet (Oppland) og Fagskolen Innlandet har i samarbeid med NTNU Gjøvik, Institutt for design og Kompetansebroen utarbeidet opplæringsprogrammet Sett, hørt og forstått . Opplæringsprogrammet har hatt en pilot i Innlandet og lanseres nå på Kompetansebroen. Lanseringen fant sted på Gjøvik Rådhus med inviterte samarbeidspartnere og sentral redaksjon Kompetansebroen.

Målgruppen for opplæringsprogrammet er studenter i helsefaglige utdanninger og ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester. Etter gjennomført kurs og en avsluttende kunnskapstest har du som deltaker mulighet til å hente ut kursbevis.

Flere nye e-læringskurs

Kompetansebroen har publisert og delt flere nye e-læringskurs i løpet av 2022. Om du ønsker å ta en titt på e-læringsporteføljen kan du klikke her.

Her får du noen smakebiter på hva som er nytt innen e-læring:

  • Aldring, eldrehelse og utviklingshemning

    Helse- og omsorgspersonell som gir tjenester til eldre personer med utviklingshemning, og pårørende
    Ca. 2,5 timer
  • Behandling av sår etter TIMES-prinsippet

    Sykehusleger, allmennleger, og sykepleiere nasjonalt 
    Ca. 30 min
  • Bruker i sentrum

    Ansatte i TSB og i kommunale rus- og psykisk helsetjenester, brukerrepresentanter og studenter innen helse-, sosial- og velferdsstudier
    Ca. 45-60 min

Helhjerta inn i 2023

Kompetansebroens podkast Helhjerta er nå ferdig med sin åttende sesong og det er blitt en populær podkast med over 236 000 avspillinger. I sesong 8 får du høre om skytingen på London pub, om viktigheten av å ta vare på seg selv før man tar vare på andre, og at det faktisk finnes viktigere ting i livet enn å unngå døden.

Podkasten starter opp igjen med sesong 9 første uken i januar. Vi håper tidligere episoder kan være et fint og hyggelig innslag i juletiden. Under finner du alle tidligere publiserte episoder.


God jul og godt nytt år fra Kompetansebroen

Vi i Kompetansebroen ønsker dere en fin juletid og et godt nyttår, og ser frem til å kunne dele nye prosjekter, nytt innhold og andre kunnskaps- og samhandlingsressurser med dere i 2022.

Flere aktueltsaker