Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Kick off for pasientsikkerhetsprogrammet på Greverud sykehjem og omsorgsbolig
Greverud sykehjem og omsorgsboliger er det sykehjemmet i Akershus som er først ute med å starte med tiltakspakken Tidlig oppdagelse av forverret tilstand i pasientsikkerhetsprogrammet.
Av Therese Nitter, rådgiver samhandling, helsegruppe, Follo.
Greverud sykehjem og omsorgsboliger er det sykehjemmet i Akershus som er først ute med å starte med tiltakspakken “Tidlig oppdagelse av forverret tilstand i pasientsikkerhetsprogrammet”.
Tirsdag 13.02.18 var medarbeiderne samlet til oppstart av tiltakspakken “Tidlig oppdagelse av forverret tilstand i pasientsikkerhetsprogrammet.” Det var stort engasjement og ivrige lyttere, da fagsykepleier og prosjektleder ved Greverud, Liv Rydjord Norum fortalte om bakgrunnen for prosjektet og videre fremdrift.
Prosjektet har fått prosjektnavnet TOFT, for å gjøre det enkelt og kommuniserbart i organisasjonen. Siv Linnerud fra Utviklingssenteret for sykehjem i Akershus hadde et engasjerende innlegg om Utviklingssenterets rolle i pasientsikkerhetsprogrammet. Hun fokuserte på betydningen av å jobbe etter felles arbeidsmetode.
(Saken fortsetter under bildet)
Virksomhetsleder Vibeke Harr er prosjekteier. Hun legger vekt på viktigheten av å bygge varige strukturer for pasientsikkerhet og forbedre pasientsikkerhetskulturen i pleie og omsorgssektoren. Sykehjemmet implementerte i 2017 risikotavler ved alle avdelinger med fokus på fall, ernæring og sår.
Samhandlingsreformen har bidratt til at pasientene skrives raskere ut av sykehuset til hjemmet. Dette har resultert i at pleie og omsorgstjenestene har fått nye oppgaver i behandlingsforløpet til alle pasientgrupper, og dermed endrede krav til kompetanse i kommunehelsetjenesten.
God observasjonskompetanse og faglig forsvarlig utførelse er en forutsetning for å sikre kvalitet på tjenestene, samt å redusere risiko for pasientskader.
Med dette som bakteppe innfører Greverud sykehjem og omsorgsbolig tiltakspakken Tidlig oppdagelse av forverret tilstand, for å øke kompetansen til ansatte i å bruke systematiske og strukturerte vurderinger av pasientenes helsetilstand og utarbeide en felles standard for oppfølging av pasientene.
Prosjekts formål er å:
- Oppdage tidlig forverring i pasientens helsetilstand ved å øke observasjons -og handlingskompetansen
- Styrke kvaliteten på kommunikasjon mellom sykehjemmet/omsorgsboligen og sykehjemslege, legevakt og fastlege
Et av prosjektets effektmål er å redusere antall innleggelser i sykehus.
Prosjektgruppen består av sykehjemmets to leger, fagsykepleier og fem sykepleiere fra sykehjemmet og omsorgsboligen.
Flere aktueltsaker