Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Meld deg på fagdag om samvalg og mestring!
Samhandlings- og helsefremmingsavdelingen ved Ahus er arrangør av fagdagen som arrangeres på Kongsvinger 28. september. Tema for fagdagen vil være hvordan kan vi møte pasienter og pårørende slik at den enkelte selv styrkes og kan bidra til gode prioriteringer og beslutninger for å leve best mulig med sin situasjon?
Samhandlings- og helsefremmingsavdelingen ved Ahus arrangerer fagdag om samvalg og mestring på Kongsvinger 28. september. Tema for fagdagen vil være hvordan møte pasienter og pårørende slik at den enkelte selv styrkes og kan bidra til gode prioriteringer og beslutninger for å leve best mulig med sin situasjon?
Tematikken er relevant for ansatte både i spesialisthelsetjenesten, bydeler og kommuner, samt for pasienter og pårørende. Målet er å utforske innholdet i begrepene samvalg og mestring og se på hvordan de henger sammen og er avhengige av hverandre. God helse og et godt liv handler om mer enn fravær av sykdom. Det handler om å håndtere hverdagen også med helseutfordringer når sykdom oppstår. Samvalg er en prosess der pasient og helsepersonell sammen kommer fram til hvilken undersøkelse eller behandling som passer best for pasienten. Mestring handler om at hver enkelt kan gjenopprette mening og sammenheng i livet.
Innhold på fagdagen
Å «styrke pasienten» er ett av hovedmålene i Ahus sin utviklingsplan. Ahus øker derfor satsningen på samvalg ved et langsiktig forbedringsarbeid. Karen Therese Sulheim Haugstvedt (PhD) er rådgiver i Samhandlings- og helsefremmingsavdelingen ved Ahus, og leder en arbeidsgruppe som jobber med dette. Kent Erik Tronslien, spesialfysioterapeut ved Ahus Kongsvinger, deltar i arbeidsgruppen. På fagdagen vil Haugstvedt og Tronslien orientere om dette arbeidet.
Berit Seljelid (OUS, PhD-kandidat) vil orientere om utviklingen av samvalg og om hverdagsmestring fra Eidskog kommune. Mestringsprogrammet, «Livsmestring», som ligger på nettsiden ahus.no blir også presentert. Innholdet er utviklet gjennom mange års forskning (PhD 2012), og programmet er prøvd ut og produsert i samarbeid med pasienter og pårørende. Sammen med Karen Therese Sulheim Haugstvedt vil medarbeidere og deltakere dele hvilken verdi programmet og nettsiden har hatt for deres evne til å ta vare på seg selv og leve et aktivt liv. Hvordan elementene kan være et nyttig verktøy for fagpersoner i ulike møter med pasienter og pårørende vil også bli diskutert.
Her kan du melde deg på fagdagen.