Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Ahus

Prosjektavslutning for Kompetansebroen

Kompetansebroen har ansatt nye medarbeidere og går fra prosjekt til drift.

Foto: Sigbjørn Kristiansen

Kompetansebroen har ansatt nye medarbeidere og går fra prosjekt til drift.

Forrige uke møttes Team Kompetansebroen, styringsgruppen og flere bidragsytere til middag og prosjektavslutning for samhandlingsprosjektet. Fra 1.1 2018 går Kompetansebroen inn i drift og ansvaret til driften er lagt til Akershus universitetssykehus ved Enhet for medisin og helsefag og avdeling for kompetanse og utdanning.

Tilstede var det nye teamet som skal drive Kompetansebroen og representanter fra Akershus universitetssykehus, utdanningsinstitusjonene og kommunene i opptaksområdet. Fagdirektør i enhet for medisin og helsefag ved Akershus universitetssykehus Pål Wiik betrakter dette som stor begivenhet og ser potensiale i samhandlingsportalen.

Det er en stor begivenhet at vi har fått prosjektet inn i en driftsfase de neste tre årene. Det skaper forutsigbarhet.  Både vi på Ahus, kommunene og utdanningsinstitusjonene kan bruke dette nesten som en enerådende løsning. Kompetansebroen har også mye potensiale i seg. Det har potensiale til å spre seg til andre helseforetak og det er egentlig et av få prosjekter på dette nivået. Jeg har store forventninger.

 

Dette er det nye teamet som skal drive Kompetansebroen

Kompetansebroen går inn i drift for de neste tre årene og et nytt team er plukket ut til å stå for driften. Prosjektleder Kjersti Sirevåg fortsetter som leder for Kompetansebroen og skal sammen med det nye teamet sørge for nytt spennende innhold og utvikling på portalen.

Les også: Kompetansebroen går fra prosjekt til drift

Dette er det nye teamet:

 

– Viktig at Kompetansebroen blir en portal vi bruker

Arild Hammerhaug mener Kompetansebroen er et bra samarbeid. Foto: Sigbjørn Kristiansen

Leder for Kompetansebroens styringsgruppe og kommunaldirektør for helse og sosialsektoren i Skedsmo kommune Arild Hammerhaug mener Kompetansebroen er et godt samarbeid og at det er viktig at portalen oppleves som nyttig.

Jeg tenker at det arbeidet som har blitt gjort er viktig fordi man har klart å lage en kompetanseportal som folk har lyst på. Ahus har lyst, kommunene har lyst og de øvrige samarbeidspartnerne har lyst. Det betyr at vi har fått til et bra samarbeid. Det er også viktig at Kompetansebroen er en portal vi bruker. Vi har brukt mye tid på samarbeid og vi har klart å selge inn en idé om at dette er bra. Da ønsker vi å se en aktiv bruk av portalen og at den oppleves som veldig nyttig. Det er også viktig at Kompetansebroen videre holder utviklingstakten og aktualitetstakten slik at jeg kan si til mine ansatte at dette skal vi bruke.

Det har vært god fart i tjenesten fra lanseringen og det har vært en jevn økning i trafikken. Etter 11 måneder er Kompetansebroen oppe i 180 000 sidevisninger, 27 000 nettbrukere og 2600 registrerte brukere. Det er særlig kurskatalogen som har generert trafikk og i år er det hittil lagt ut 112 kurs. Det er leder i Kompetansebroen Kjersti Sirevåg godt fornøyd med og hun forventer enda mer trafikk neste år.

Vi forventer enda flere kurs og mer trafikk på nettsidene til neste år ettersom stadig flere oppdager Kompetansebroen. At så mange som mulig i målgruppen får høre om Kompetansebroen og at den oppleves relevant og tas i bruk av partene er avgjørende for den videre fremtid. Vi vil ha fokus på fortsatt markedsføring og implementering parallelt med den øvrige utviklingen de kommende årene.

Et incitament for å bygge, videreutvikle og vedlikeholde en delingskultur

Leder for Kompetansebroen Kjersti Sirevåg får blomst og en takk for godt samarbeid fra FOU-leder i utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Akershus Kari Anette Os.

Tilstede på prosjektavslutningen var også FOU-leder i utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Akershus Kari Anette Os. Hun mener Kompetansebroen er en viktig kanal og et godt virkemiddel får å nå ut med informasjon på tvers av samrbeidspartene.

Jeg tenker at Kompettansebroen er et viktig incitament for å bygge, videreutvikle og vedlikeholde en delingskultur. Både på kryss og tvers mellom alle aktører/ partnere og kommunene imellom. Det er helt opplagt en utmerket arena for å dele- men det blir ikke noe særlig dreis og kvalitet på delingen hvis ikke alle parter har en omforent holdning til verdien av deling og felles ansvar for kvaliteten på samhandlingen- i dette tilfelle rundt det som handler om fag- og kompetanseutvikling. Det er også en veldig viktig kanal for fagområdene der vi kan bidra til å belyse det vi ser er viktig felles anliggende for kommunene oppmot samhandlingen med helseforetakene. Vi driver mange nettverk og snapper opp mye av felles interesse, da er det gunstig å ha en slik plattform.

 

Flere aktueltsaker