Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Vestfold

Tryggere overganger med Digital Hjemmeoppfølging

I Vestfold og Telemark samarbeider fastleger, kommuner og sykehus om digital hjemmeoppfølging for å gi pasienter bedre innsikt og mestring i egen helse og sikre mer sømløse helsetjenester.

Deltagere i workshoppen til prosjektet digital hjemmeoppfølging i Vestfold og Telemark. Menn og kvinner som sitter på bord i samtaler.Foto: Anne Karima Selim

Prosjektet, ledet av Helsedirektoratet, rulles nå ut i flere kommuner i Vestfold og Telemark for å møte fremtidens behov for digitale helsetjenester. Gjennom prosjektet vil fastleger, kommuner og sykehus jobbe sammen for å identifisere pasienter som kan ha nytte av digital oppfølging.

I Vestfold og Telemark er foreløpig syv kommuner og to sykehus i gang med digital hjemmeoppfølging, og ytterligere åtte kommuner ønsker å komme i gang innen utgangen av 2024.

Gode erfaringer så langt

Målet med tilbudet er at pasienter med kroniske eller sammensatte helseutfordringer skal oppleve økt mestring og innsikt i egen sykdom. Prosjektet peker allerede på verdifulle fordeler for både pasienter og helsepersonell.

Vi ser allerede positive resultater i de kommunene som har implementert digital hjemmeoppfølging, og hos pasienter som er fulgt opp fra sykehuset. Pasientene føler seg tryggere og får bedre innsikt i egen helsetilstand.

Anne Karima Selim.

Digital hjemmeoppfølging er viktig for fremtiden

Helsevesenet står overfor store utfordringer, blant annet en økende andel eldre og pasienter med flere kroniske lidelser. Dette krever nye måter å bruke teknologi på for å tilby kvalitetsikre og effektive tjenester.

Digital hjemmeoppfølging representerer et viktig skritt mot helsetjenester som kan møte fremtidens behov, sier Selim.

Samarbeidets betydning

I Vestfold er det etablert en arbeidsgruppe med representanter fra sykehuset og kommunene for å forankre og utvikle samarbeidet rundt digital hjemmeoppfølging.

Den 16. oktober arrangerte gruppen en workshop med fokus på kommunikasjonsrutiner på tvers av tjenestenivåer.

Her deltok også meldingsansvarlige fra kommuner og sykehus, sammen med fagpersoner fra lungeseksjonen, for å styrke samarbeidet og utveksle erfaringer.

Deltakerne bidro med kreative forslag, og det var bred enighet om viktigheten av standardiserte rutiner for å sikre gode overganger mellom tjenestene.

Bilde av fire deltagere fra arbeidsgruppen til digital hjemmeoppfølgingprosjektet, på worshop rundt et bord.
Foto: Kathrine Aursnes

Flere aktueltsaker