Hvordan opplever pårørende å bli ivaretatt?
Pårørendeundersøkelsen IVARETATT? kan være et nyttig verktøy for kommuner i hele landet for å få vite mer om nettopp dette.
Pål Wiik er født og oppvokst på en gård i nærheten av Ålesund, og lærte allerede i barndommen om viktigheten av å jobbe sammen, og å få til ting sammen. Han lærte også mye om praktisk arbeid, noe som kanskje var med på avgjørelsen om å bli kirurg og ikke psykiater.
Lars Berrum ble sykepleier for å gi en “gave til sin mor og far”, for å vise dem at han kunne “bli til noe”. Han opplevde sykepleiestudiet som en forlengelse av oppdragelsen han fikk hjemme, og at det i nesten alle livets sammenhenger er en fordel å ha nettopp denne utdannelsen.
Verneombudstjenesten arbeider for å forbedre forhold knyttet til ytre miljø, arbeidsmiljø, helse, sikkerhet og velferd for ansatte. Dette skal være en integrert del av det helhetlige lederansvaret, på lik linje med øvrige driftsoppgaver, kvalitetsarbeid og økonomi.
Morten Grønlie har vært verneombud i en årrekke. Han ble valgt inn som hovedvernombud og brenner for oppgaven han nå har i kraft av å være verneombud for et helt sykehus.
Sykepleie på hjul er et ambulerende helsetilbud for mennesker med tilknytning til rus- og prostitusjonsmiljøet. De er en del av Fransiskushjelpen, og skal være et supplement til kommunale tjenester og samarbeider tett med både Oslo Kommune og andre ideelle organisasjoner. Sykepleierne på hjul reiser altså på fire hjul til alle bydeler i Oslo, og brukerne kan ta kontakt på gata, eller de kan få besøk hjemme.