Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt
Østfold

Askim – Prestenggata bolig

Prestenggata bolig ble bygget i 2019 og bygd på i 2023 med to ekstra leiligheter, det er nå 7 leiligheter for mennesker med sammensatte behov. Prestenggata bolig er lokalisert i Askim bak helsehuset i med adresse: Prestenggata 7, 1807 Askim.

Les mer om Prestenggata bolig her

Avdelingen har en høy andel stillingshjemler for høyskoleansatte som er fordelt på mange ulike yrkesgrupper og gir gode faglige drøftinger. Det brukes mye tid på å jobbe etter vernepleierens arbeidsmodell for å gi gode tilrettelagte tjenester. Det er høy bemanningsnorm i avdelingen pga sammensatte behov hos tjenestemottakerne. Det er en fagkonsulent tilknyttet avdelingen som vil bidra med veiledning underveis i din praksis i tillegg til annen oppnevnt veileder. 

Avdelingen har et høyt fagfokus og jobber målrettet med utfordrende atferd. Avdelingen har et godt arbeidsmiljø med mye humor. Tidligere studenter har gitt tilbakemelding om meget godt fagutbytte etter sine praksiser i avdelingen.

Arbeidstiden varierer ut fra hvem tjenestemottaker studenten følger. Du vil få en eller flere oppnevnte veiledere du følger tett og det hensyntas ønsker og behov fra studenten ifht utarbeidelse av turnus i praksisperioden. Det passer best for 2. og 3 års studenter å ha praksis i avdelingen pga læringsutbytte ligger på dette nivå ifht høyskolens fagplan.

 I avdelingen vil du kunne få lære mer om psykiske lidelser, sammensatte diagnoser, brukermedvirkning, oppfølging av vedtak om tvang og makt, fagadministrative systemer, ulike behandlings metoder og tilnærminger som benyttes bl.a traumebevisst omsorg, lavaffektiv tilnærming og flere ulike kartleggingsmetoder. Våre tjenestemottakere befinner seg i aldersgruppen 20-70 år.  Avdelingen har tett samarbeid med spesialisthelsetjenesten, verge, pårørende og fastlege.

Prestenggata har gåavstand til buss og togstasjon samt parkering nær bolig som kan brukes av studenter. Boligen ligger sentrumsnært, og har enkel tilgang til friluftsområder.

Alle fagartikler