Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Basal demensutredning for leger

Leger og annet helsepersonell i den kommunale helse- og omsorgstjenesten
Ca. 6 timer
Foto/Illustrasjon: Aldring og helse

Kurset handler om utredning av demens i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, fortrinnsvis i samarbeid mellom fastlegen og hukommelsesteam, eller ved sykehjemslegen. Kurset beskriver i tillegg de vanligste demenssykdommene og hovedtrekk i oppfølging og behandling av personer med demens og deres pårørende. Kurset er utviklet av Nasjonalt senter for aldring og helse (Aldring og helse) på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Kurset er godkjent som opplæring av Den norske legeforening: Allmennmedisin: 6 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen.

Målgruppe/godkjenninger

Kursets målgruppe er leger. Kurset kan også være relevant for annet helsepersonell som ønsker opplæring i basal demensutredning i den kommunale helse- og omsorgstjenesten, som medlemmer av hukommelsesteam eller demensteam. 

Kursets oppbygning

Kurset består av en introduksjon, syv moduler og en slutt-test. Det anbefales å jobbe seg gjennom modulene i den rekkefølgen de er satt opp. Modulene består av filmer og tekst, og kurset avsluttes med en slutt-test. Estimert tidsbruk ca. 6 timer.

Kursbevis

For å få kursbevis må du ha gjennomført alle modulene og bestått sluttesten med minst 80 prosent riktige svar. Sluttesten blir synlig på siden når du har gjennomført alle modulene. Når du har bestått kurset, vil du få tilsendt et kursbevis på e-post og/eller du kan laste det ned. 

Kursbevis på Kompetansebroen

Dette kurset har egen innlogging med mulighet for kursbevis. Hvis du klikker “Merk som fullført” på Kompetansebroen, vil du ikke få opp kursbevis på “Min side.” Kurset gir dermed ikke mulighet for kursbevis fra Kompetansebroen.