Hopp til hovedinnhold
Legg til favoritt

Håndtering av biologiske hendelser

Sykehusansatte og prehospitalt personell
Ca. 20 min
To personer i verneutstyrIllustrasjon: Skjermdump fra kurset

En biologisk hendelse er en situasjon med mistenkt eller bekreftet menneskelig eksponering for et biologisk agens, der håndteringen krever ekstraordinær innsats og beredskap. Biologiske hendelser kan oppstå som følge av naturlig smitte, ved uhell eller til og med som resultat av villet spredning av et biologisk agens. Biologiske hendelser kan arte seg veldig forskjellig. Noen ganger rammer de bare én eller noen få personer med en svært alvorlig sykdom, mens andre ganger kan svært mange bli rammet av en mindre alvorlig sykdom. Noen slike sykdommer smitter mellom mennesker, mens andre sykdommer ikke gjør det.  Selv om biologiske hendelser er uvanlige, kan konsekvensene bli store og inkludere alvorlig sykdom, tap av liv og generell frykt i samfunnet. Fellestrekket er at god håndtering krever ekstraordinær innsats og beredskap (tekst er hentet fra kurset). 

Om kurset

Dette kurset vil gi deg en grunnleggende forståelse av forskjellige typer biologiske hendelser og hvordan du kan bidra til å håndtere dem. Gjennom kurset vil du lære viktige prinsipper og fremgangsmåter for å håndtere slike situasjoner.

Kursansvarlig

Kurset er utviklet av Sykehuspartner på oppdrag fra CBRNE-senteret ved OUS. Det er lagt ut i kurskatalogen av Mia Røgeberg, Sykehuspartner. 

Fagansvarlig

Arne Broch Brantsæter, Overlege, PhD, MPH, UXARBR@ous-hf.no 
Nasjonal behandlingstjeneste for CBRNE-medisin (CBRNE-senteret) 
Mobil 991 08 730 | kontor 22 11 91 01   

Kurseier

Nasjonal behandlingstjeneste for CBRNE-medisin (CBRNE-senteret)

Nasjonal behandlingstjeneste for CBRNE-medisin (CBRNE-senteret) – Oslo universitetssykehus HF