Skjul områdevelger
Hopp til hovedinnhold
Illustrasjon av rehabiliteringIllustrasjon: Shutterstock

Endrede henvisningsforløp innen rehabilitering – et pilotprosjekt

av Karen Kvale Saugestad

Sykehuset Østfold deltar fra 1. august 2024 som ett av fem helseforetak i Helse Sør-Øst i et pilotprosjekt for endrede henvisningsforløp innen rehabilitering. Prosjektet omfatter alle pasienter i vårt nedslagsfelt som henvises fra primærhelsetjenesten til rehabiliteringsopphold i private institusjoner innenfor kategoriene langvarig muskel- og bløtdelssmerte og arbeidsrettet rehabilitering. 

Henvisninger fra primærhelsetjenesten skal fortsatt sendes til rettighetsvurdering ved Regional koordinerende enhet (RKE). For henvisninger der det ikke kommer klart frem at pasienten har behov for rehabilitering i spesialisthelsetjenesten, vil RKE tildele rett til helsehjelp i form av utredning i pasientens lokale helseforetak. Lokalt helseforetak vil vurdere pasientens behandlings- og rehabiliteringsbehov og bistå pasienten inn i et hensiktsmessig videre forløp. 

Hensikten med prosjektet er å teste ut om nye forløp vil bidra til et mer likeverdig og tilgjengelig rehabiliteringstilbud for befolkningen. Det finnes informasjon på Helse Sør-Øst sin hjemmeside: Nye henvisningsforløp innen rehabilitering – Helse Sør-Øst RHF (helse-sorost.no)