Hopp til hovedinnhold
Havre og hest

Oppsummering Nasjonal samhandlingskonferanse for leger

av Morten Glasø

Konferansen ble gjennomført som planlagt 6. og 7. juni i nydelige omgivelser på Losby Gods i Lørenskog kommune. Initiativtaker og konferanseansvarlig var Akershus Universitetssykehus.

Bakgrunn for konferansen var det faktum at legetjenesten i og utenfor sykehus sliter med å møte befolkningens behov for og krav til tjenester. Myndighetene ser utfordringene jf. NOU 23-4 (Tid for handling), og gir retning for tiltak gjennom Nasjonal Helse og samhandlinsgplan. Så hvordan griper vi som leger tak i utfordringene?

Når krybben er tom bites hestene – Hvor er havren ? var følgelig ikke et tilfeldig valg av tema. Målet var dels å belyse utvalgte områder i helsetjenesten som påvirker samhandlingen oss i mellom. Dels, med dem som utgansgpunkt, å stimulere til refleksjon over egen samhandlingskompetanse og hvordan bruke den når det koker som mest oss i mellom.

Til dette var vi heldige å få eminente innledere fra forskjellig hold innen relevante statlige, kommunale og private virksomheter og organisasjoner. Deltakerne, 71 i tallet, kom fra hele landet. De bidro både med stort engasjement og til gode diskusjoner. Gjennom det avsluttende gruppearbeidet viste deltakerne at det finnes lagre med havre, men at vi ikke må bruke av såkornet. Veien dit krever dessuten evne til tverrfaglig samarbeid. Det gjelder i helsetjenesten som i fotball, vi må spille hverandre gode.

Program for konferansen. Presentasjonene og oppsummering av Workhop kan fås ved henvendelse til Morten Glasø (mogl@ahus.no) eller Lene Gjelseth Dalbak (lene.gjelseth.dalbak@ahus.no)