Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Første henvendelse
Første henvendelse om et barn eller en ungdom der det er mistanke om spiseforstyrrelser, kommer ikke nødvendigvis fra barnet selv. Henvendelsen kan komme fra foresatte, venner, voksne på barnets hverdagsarenaer, fastlege, andre kommunale tjenester eller sykehus. Første henvendelse til helsetjenesten kan også handle om noe annet enn spiseproblematikk.
Kommunens psykiske helsetjeneste skal på bakgrunn av det barn, unge og familier ønsker hjelp til, kartlegge utfordringsbildet og vurdere behov for videre behandling og oppfølging.
Noen ganger er lavterskel psykisk helsetilbud, helsestasjons- og skolehelsetjenesten eller fastlege riktig hjelpenivå. Andre ganger er det nødvendig å henvise til spesialisthelsetjenesten og psykisk helsevern for barn og unge. Det finnes også tilbud som driftes av frivillige og ideelle organisasjoner, som kan være til hjelp for mange.
Generell informasjon om kartlegging i psykiske helsetilbud for barn og unge i kommunen finner du i Helsedirektoratets veileder for psykisk helsearbeid barn og unge i kommunen.
Verktøy for øving på samtaler om vanskelige temaer
Denne artikkelen er en underside av forløpet Ansatt i lavterskel psykisk helsetilbud i bydel. Klikk på lenken for å komme tilbake til Ansatt i lavterskel psykisk helsetilbud i bydel eller på Oppslagsverk for oppfølging av barn og unge med spiseproblematikk for å komme tilbake på hovedsiden for oppslagsverket.