Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Vurdering
Vurdering og beslutning om videre oppfølging, gjøres på bakgrunn av informasjon fra samtaler med barnet, ungdommen, foresatte og andre som er viktige i barnets hverdag.
Vurdering av behov for henvisning til BUP på bakgrunn av alvorlighetsgrad av vanskene er en kontinuerlig del av oppfølgingen.
Om henvisning til BUP og fastlegesamarbeid
- Fastlegen må involveres og gjennomføre aktuelle somatiske undersøkelser. Se Hvordan nå fastlegen
- Hvis tjenesten har et journalsystem som tillater det, kan elektronisk melding med aktuell informasjon sendes fastlegen på bakgrunn av dialog med foresatte/ungdommen. Se informasjon fra Oslo kommune om elektroniske meldinger i CGM
- Hastegrad har betydning for kommunikasjon med fastlege. Mer informasjon om vurdering av alvorlighetsgrad og ventetid finnes i Helsedirektoratets prioriteringsveileder
- Om valg av sykehus, les mer på siden om Henvisning til spesialisthelsetjenesten
For kommunale tjenester kan det være aktuelt å skrive vedlegg til henvisning
- Se Helsedirektoratets Nasjonale pasientforløp for mer informasjon
- Det anbefales at barnet/ungdommen eller foresatte selv legger ved en beskrivelse av problemet og hjelpebehovet
- God dialog med barnet/ungdommen og foresatte er viktig i henvisningsprosessen
- Generell informasjon om henvisning finnes på Helsedirektoratets Henvisningsveileder
Som hovedregel skal begge foresatte samtykke til henvisningen dersom barnet/ungdommen er under 16 år. Helsedirektoratets sider om Pasient- og brukerrettighetsloven med kommentarer har mer informasjon om samtykke til helsehjelp.
Denne artikkelen er en underside av forløpet Ansatt i lavterskel psykisk helsetilbud i bydel. Klikk på lenken for å komme tilbake til Ansatt i lavterskel psykisk helsetilbud i bydel eller på Oppslagsverk for oppfølging av barn og unge med spiseproblematikk for å komme tilbake på hovedsiden for oppslagsverket.