Logg inn eller lag ny bruker for å legge til som favoritt
Faglige samarbeidsutvalg
Det faglige samarbeidet i helsefellesskapet skal bidra til bærekraftige, gode og sammenhengende helsetjenester til befolkningen, og fremme utvikling av felles kompetanse.
Det faglige samarbeidet som er forankret i overordnet samarbeidsavtale, skal gjenspeile at helsetjenestene og behovene er i kontinuerlig endring, ta høyde for endringer i lovverk, samt forholde seg til lokale, regionale og nasjonale føringer/planer.
De faglige samarbeidsutvalgene utgjør nivå 3 i helsefellesskapet, og består av flere ulike faste møtearenaer, ut fra hva slags oppdrag de har. I tillegg opprettes det etter behov, arbeidsgrupper med tidsavgrensede oppdrag som skal løses.
Retningslinje for faglige samarbeidsutvalg beskriver nærmere formål, oppgaver, organisering og sammensetning av de ulike faglige samarbeidsutvalgene.
Strategisk samarbeidsutvalg (SSU) er oppdragsgiver, og Arbeidsutvalget (AU) har oppfølgings- og koordineringsansvar.
Faste faglige samarbeidsutvalg
Fagrådene
Fagrådene er knyttet opp mot satsningsområdene og de prioriterte pasientgruppene i helsefellesskapets strategi og handlingsplan, og skal i tillegg ivareta behovet for felles faglig samarbeid rundt smittevern/beredskap og akuttmedisinske tjenester.
- Fagråd barn, unge og familie
- Fagråd eldre med skrøpelighet
- Fagråd forebygging og livsmestring
- Fagråd kompetanse og innovasjon
- Fagråd smittevern og beredskap
- Fagråd akuttmedisinske tjenester
Hvert fagråd består av representanter fra Ahus og kommunene med relevant virke/fagbakgrunn for fagrådets samarbeidsområde. Det er utarbeidet en ansvars-/rollebeskrivelse for fagrådsrepresentantene.
Ledersamarbeidsforum
Det er regionale ledersamarbeidsforum innenfor psykisk helse/avhengighet voksne (samarbeid mellom DPS og kommunene) og innenfor psykisk helse barn og unge (samarbeid mellom BUP og kommunene). I tillegg er det ett ledersamarbeidsforum innenfor område svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg (samarbeid mellom Kvinneklinikken Ahus og kommunene).
LSF’ene er forum for ledelsessaker og består av ledere med beslutningsmyndighet innenfor sine områder. Formålet er å sikre helhetlige og sammenhengende tjenester innenfor sine fagområder, løfte frem og diskutere samhandlingsutfordringer i det regionale samarbeidet, og bidra til felles utvikling av tjenestene.
Følgende retningslinjer styrer samarbeidet:
Retningslinje for samarbeid innen psykisk helse barn-unge
Retningslinje for samarbeid om helhetlig svangerskaps-, fødsels-og-barselomsorg
Retningslinje for samarbeid om pasienter innen psykisk helse- og avhengighet
Andre faglige samarbeidsutvalg av mer varig karakter
- Ahusforum – Samhandlingsarena for leger: AHUSFORUM – Samhandlingsarena for leger – Kompetansebroen
- Kompetansenettverk for sykepleiere i palliasjon: Kompetansenettverk i palliasjon, Ahus opptaksområde – Kompetansebroen
- FACT-nettverket: FACT-nettverk
- Regionale nettverk for saksbehandling/forvaltning somatikk: Regionale forvaltningsnettverk
- Dialogmøte psykisk helse/rus: Dialogmøte pasientsamarbeid innen psykisk helse og avhengighet