Kommunikasjon og samarbeid med barn og unge ved stikkeprosedyrer Helsepersonell som møter barn og unge i spesialist- og primærhelsetjenesten Ca. 20-30 min
Sett, hørt og forstått -Opplæringsprogram om pårørende Studenter i helsefaglige utdanninger og ansatte i kommunale helse- og omsorgstjenester.
Vestfold Ungdomsrådet ved Sykehuset i Vestfold Trykk her for å lære mer om Ungdomsrådet ved Sykehuset i Vestfold.
I trygge hender "I trygge hender" er helsesykepleiere sitt eget materiell som brukes på helsestasjonen for å forebygge, avdekke og avverge vold.
Blandekort for legemidler til barn Nasjonalt kompetansenettverk for legemidler til barn har utarbeidet blandekort. Finn lenke her.
RVTS Øst Regionalt ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging har mange nyttige digitale ressurser. Se mer her.
Kjønnsinkongruens Kjønnsinkongruens regnes i dag som en medisinsk tilstand relatert til seksuell helse. Her finner du mer informasjon om dette.
Nasjonal kompetansetjeneste for habilitering av barn med spise- og ernæringsvansker Denne kompetansetjenesten skal bygge opp og spre kompetanse om optimalisert spiseutvikling hos barn med spisevansker.
Barneansvarlig personell Helseforetakene skal i nødvendig utstrekning ha barneansvarlig personell. Du kan lese mer om dette på Helsedirektoratet sine sider.
Veiledere i pediatri De viktigste spørsmålene om barn blir behandlet i pediatriveilederne, og du finner dem her.
KvIP – sammen blir vi bedre KvIP (Kvalitet i Institusjonsbehandling i Psykisk helsevern) er et læringsnettverk av barne- og ungdomspsykiatriske akuttavdelinger i Norge.
Ungdomsvennlig sykehus Mange sykehus passer for barn eller voksne, men er ikke godt tilpasset ungdom. Lær mer om hvordan man kan få et ungdomsvennlig sykehus.
Gode overganger for ungdom Ahus har utviklet et eget transisjonsprogram for å bedre overgangene fra et barneorientert til et voksenorientert helsetilbud.
Lær om sjeldne diagnoser Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser (NKSD) tilbyr læringsressurser for fagpersoner og tjenesteytere med behov for kunnskap om sjeldne diagnoser.