Nytt og framtidsrettet studietilbud for helsefagarbeidere med fagskolegrad
Kompetansebroen Innlandet, i samarbeid med Fagskolen Innlandet.
Publisert12.03.2024
Fagskolen Innlandet har lansert nytt studietilbud som bidrar i å styrke helsetjenestene for årene framover.
Foto: Shutterstock
En utdanning som møter fremtidens utfordringer Det er behov for økt tilgang på kvalifisert helsepersonell og helsearbeidere med spesialkompetanse. Dette har Fagskolen Innlandet tatt tak i. I februar lanserte de studiet «Spesialisering innen klinisk helsefagarbeid».
Dette er en høyere fagskolegrad for helsearbeidere. Utdanningen gir spesialkompetanse som bidrar til å muliggjøre oppgaveforskyvning i helsetjenestene. Samtidig ivaretas krav til pasientsikkerhet og effektivitet. Dette styrker bærekraftige helsetjenester.
Utviklet ved Fagskolen Innlandet Utdanningen er nytt i sitt slag og første i landet. Den er utviklet ved Fagskolen i Innlandet gjennom prosjektet Fremtidens Helsefagarbeider, med KS som initiativtaker til prosjektet.
Foto: Fagskolen Innlandet
Sykepleierne er sterkt presset i sin arbeidshverdag. Derfor ønsker vi å heve den somatiske og kliniske kompetansen hos helsefagarbeiderne, slik at de er i posisjon til å utføre nye oppgaver
Line Narvesen Jørgentvedt, ass. rektor og avdelingsleder helsefag Fagskolen Innlandet.
Emnene som gir spesialkompetanse Studiet består av seks emner som løfter helsefagarbeideres kompetanse:
Anatomi, fysiologi og sykdomslære
Klinisk observasjons-, vurderings- og handlingskompetanse
Medisinske prosedyrer
Medikamenthåndtering, dokumentasjon og hjemme-oppfølging
Instruktør- og veiledningskompetanse
Hovedprosjekt
Ressurspersoner på arbeidsplassen Med dette studiet utdanner Fagskolen Innlandet helsearbeidere med kompetanse som er etterspurt i både kommune- og spesialisthelsetjeneste. Dette vil være helsearbeidere som læres opp i å mestre krevende arbeidsoppgaver, og som blir viktige ressurspersoner på arbeidsplassen.